2024/04/29

 

PARAMA MALKOMS – BALSUOTA UŽ ALTERNATYVŲ PASIŪLYMĄ

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Prognozuojama, kad apskritai šildymo kompensacijų poreikis rajone, kaip ir visoje Lietuvoje, gali labai išaugti. Aktualios kompensavimo už šildymą problemos aptartos ir rugsėjo 29 dieną per Kupiškio rajono tarybos posėdį. Šį kartą buvo daugiau diskusijų dėl malkų kompensavimo kriterijų.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Iš pradžių rajono Tarybai siūlyta balsuoti už sprendimo projektą, kad būtų patvirtinta vidutinė kietojo kuro (malkų) kaina, taikoma būsto šildymo ir karšto vandens ruošimo išlaidų kompensacijoms skaičiuoti, lygi 56,27 Eur su PVM už kubinį metrą.

Sprendimui įgyvendinti 2022 metų spalio–gruodžio ir 2023 metų sausio–kovo mėnesiais reikėtų apie 195 tūkst. eurų.
Tarybos narė Neringa Klimavičienė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų sąjungos frakcijos vardu pasiūlė, kad ši vidutinė malkų kaina išlaidų kompensacijoms skaičiuoti būtų 70 eurų su PVM už kubinį metrą.
Saulius Dugnas, rajono Tarybos Ekonomikos, finansų ir biudžeto komiteto pirmininkas, sakė, kad šį klausimą komitetas apsvarstė ir taip pat siūlo, kad šios kompensacijos būtų skaičiuojamos nuo 70 eurų su PVM, nors bus pažeista pačios Tarybos nustatyta tvarka. Jis priminė, kad Savivaldybės Finansų ir biudžeto skyriaus vedėja anksčiau yra sakiusi, kad papildomos lėšos kompensacijoms už kurą bus iš šalies biudžeto. Deja, paaiškėjo, kad tos lėšos bus iš Savivaldybės biudžeto. Taigi, jo asmeniniais paskaičiavimais, gali reikėti apie 200–250 eurų tūkst. papildomų lėšų. Praėjusiais metais kompensacijoms už malkas iš rajono biudžeto skirta 106 tūkst. eurų.

Augenijus Cesevičius teigė, kad socialdemokratų frakcija tam pasiūlymui pritaria. Jis priimtinas, nes aplinkinėse regiono urėdijose antros klasės kaitrumo malkų kaina svyruoja nuo 85 iki daugiau nei 90 eurų už kubinį metrą.

Plačiau skaitykite spalio 1 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (4 Eur/mėn.)

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Saurida siūlo po 400 EUR už erdmetrį ( x 0,62 kūūūbinio m). Energomafija, remima LRV, siautėja…

  • Gal už KŪBINĮ, o ne kvadratinį metrą. Redakcia padariusi klaidą straipsnio pabaigoje. Būtų labai gražu, kad būtų ištaisyta klaida.

Rekomenduojami video