2024/04/25

 

KĄ VERTA ŽINOTI APIE GREITUOSIUS COVID-19 ANTIGENŲ TESTUS?

Affidea.lt nuotrauka

Greitieji koronaviruso antigenų testai pamažu jau tampa mūsų kasdienybės dalimi. Dažnas pasirenka jį atlikti namuose, tačiau norint patikimesnio ir tikslesnio rezultato verta pasikliauti specialistų pagalba. Jeigu norite apie testavimą sužinoti detaliau, apsilankykite Affidea.lt/, kur galėsite ne tik pasikonsultuoti su specialistais, bet ir užsiregistruoti pačiam testui.

Atsakymą žinosite po 15-30 minučių

Šie testai atliekami iš nosiaryklės imant tepinėlį, jis maišomas su buferiniu tirpalu, o tuomet lašinama ant testo plokštelės. Greitieji testai yra itin gera priemonė skubantiems – klinikoje neužtruksite ilgai ir galėsite toliau tęsti savo darbus. Vos per mažiau nei pusvalandį gausite patikimą atsakymą – testo patikimumas yra daugiau negu 99%.

Greitieji antigenų testai skiriasi nuo PGR testų

PGR ir antigenų testai nėra tas pats, PGR testai atliekami tik patikros punktuose, tuo tarpu antigenų testą galima atlikti įvairiose vietose: klinikose, netgi nusipirkus testą vaistinėje. PGR testas yra vienintelis testas, kuriuo nustatoma, ar asmuo yra užsikrėtęs COVID-19 liga būtent tuo metu. Jeigu jaučiate koronaviruso simptomus, rekomenduojama vykti į patikros punktus, kuriuose ir yra atliekami šie testai. Gavus teigiamą rezultatą privalėsite izoliuotis. 

Įvairios priežastys, dėl kurių gali tekti atlikti antigenų testą

Antigenų testą galima darytis simptomų turintiems asmenims (per penkias paras nuo koronaviruso požymių atsiradimo) arba tiems, kurie turėjo sąlytį su COVID-19 liga užsikrėtusiu asmeniu (per septynias paras nuo sąlyčio). Antigenų testus taip pat atlieka tie, kurie po saviizoliacijos nori būti garantuoti, jog neserga ir gali toliau grįžti į darbą bei kitas veiklas. Antigenų testas reikalingas ir tam, kad gautumėte galimybių pasą – kai norite keliauti į užsienį, apsilankyti prekybos centruose, gauti įvairių paslaugų ar pramogų. Antigenų testą kitais atvejais gali paskirti ar rekomenduoti ir gydytojas.

Kada antigenų testo nepakanka?

Antigenų testas netiks, kai reikės pasiruošti stacionariniam gydymui, reabilitacinėms procedūroms arba artimo asmens slaugymui. Taip pat antigenų testas gali netikti ir kitais teisės aktų apibrėžtais atvejais. Dėl šių priežasčių nesumaišykite šių testų ir tiksliai žinokite, kurio jums reikia.

Affidea.lt inf.

Užs. Nr. 1266

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video