2024/04/25

 

IŠ MARIUPOLIO IŠTRŪKUSI GYDYTOJA PAS MUS RADO IR PRIEGLOBSTĮ, IR DARBĄ

Unsplash nuotrauka

Kupiškio pirminės asmens sveikatos priežiūros centre pacientus priima nauja šeimos gydytoja Natalia Kartiecheva. Kol kas – tik prieglobstį pas mus radusius ukrainiečius. Ji pati yra karo pabėgėlė iš Ukrainos, iš Mariupolio. Su šeima Kupiškyje gyvenanti Natalia intensyviai mokosi lietuvių kalbos, džiaugiasi, kad čia saugu ir ramu. Stengiasi negalvoti, kas bus toliau, ir nekuria ateities planų.

Jurga BANIONIENĖ

Su gydytoja susitikome jos darbo kabinete Kupiškio poliklinikoje. N. Kartiecheva sakė, kad čia kaip gydytoja dirba nuo rugsėjo 1 dienos, nuo liepos pabaigos buvo bendrosios praktikos slaugytojos padėjėja, mokėsi dirbti su kompiuterinėmis programomis. Labai džiaugėsi ir darbu, ir kolektyvu.

„Jau ateina pacientai, ukrainiečiai, su lietuviais dar nebendravau, manęs stipriai neapkrauna darbu, nes dėl kalbos barjero nesusitvarkyčiau, bet mokausi jos“, – tvirtino pašnekovė.

Šeimos gydytoja N. Kartiecheva Ukrainoje, Mariupolio miesto poliklinikoje, dirbo daug metų, iš viso medicinos srityje – dvidešimt ketverius.

„Mano mama buvo gydytoja, aš irgi ja tapau. Teko pradžioje dirbti Greitosios medicinos pagalboje, paskui imunologijos srityje, taip viskas pasisuko, kad reikėjo pereiti iš siauros į platesnę specializaciją. Nuo 2014 metų esu šeimos gydytoja“, – kalbėjo Natalia.

Plačiau skaitykite rugsėjo 27 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (4 Eur/mėn.)

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video