2024/04/25

 

DERLIAUS ŠVENTĖS MARGUMYNAI (fotoreportažas)

Praėjusį šeštadienį, rugsėjo 24 dieną, kupiškėnai ir miesto svečiai rinkosi į tradicinę rudens šventę „Derliaus dėdė kviečia… „Po gyvybės medžiu“. Nuo pat ryto centrinėje Lauryno Stuokos-Gucevičiaus aikštėje ir dalyje Gedimino gatvės rikiavosi šventės dalyvių palapinės. Koncertuojančių kolektyvų laukė sumontuota scena. Nuotaiką kėlė saulėta, šilta diena. Vis dėlto šiemet šventėje buvo mažiau ir mugės, ir šventės dalyvių. Bet gal tik toks įspūdis, nes žmonės domėjosi skirtingomis veiklomis ir buvo visur pasklidę.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Aplink centrinę aikštę rikiavosi tradiciniai seniūnijų kiemeliai. Juose buvo galima susipažinti su seniūnijų ir jų teritorijoje susibūrusių bendruomenių veikla.
Šimonių seniūnija kvietė į savo meno akademiją pasidaryti papuošalų iš rudens gėrybių, buvo ir dailininkas, kuris per dvi minutes galėjo nupiešti lankytojo portretą.

Skapiškio seniūnija vaišino kiaušiniene ir bandelėmis su kava. Skapiškio bibliotekininkė Roma Bugailiškienė papasakojo apie čia demonstruojamą interaktyvų žemėlapį, kurį buvo galima nuskaityti su QR kodu ir sužinoti išsamiau apie seniūnijos lankytinus objektus. Buvo galima ne tik pavartyti, bet ir įsigyti didelį leidinį „Skapiškis“.

Kupiškio seniūnijoje pirties atmosferą su kvepiančiomis žolelėmis, skania jų arbata kūrė pirtininkė, „Dalios pirties“ įkūrėja ir puoselėtoja Dalia Smirnovienė su pagalbininkais.

Plačiau skaitykite rugsėjo 27 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Kiekvienos sventes metu reklamuojasi partijos…Juk tokia proga…

  • Tai galėjai pastatyti ir vaivorykštinę

  • Palapinių spalvų daug. Šventė tapo partijų reklama. Pasigedau vaivorykštės spalvų palapinės.

Rekomenduojami video