2024/04/19

 

PER PLAUKĄ NUO NELAIMĖS – IŠĖJO VIENAS VAIKAS

Nuėjus prie Kupiškio mokyklos „Varpelis“, didieji vartai buvo užrakinti. Ant mažųjų vartelių uždėtas fiksatorius. Jurgos Banionienės nuotrauka

Darželį lankančių vaikų tėvai, atiduodami savo atžalą į ugdymo įstaigą, be jokios abejonės, nori ir turi būti tikri, kad čia vaikas bus saugus, juo bus tinkamai pasirūpinta. Neabejotinai šoką sukeltų vien mintis, kad vaikas darželyje gali imti ir pradingti.

Toks neeilinis įvykis visai neseniai nutiko Kupiškio mokykloje „Varpelis“ – mažametis vaikas kažkokiu būdu paliko įstaigos teritoriją. Nežinia, kuo viskas būtų pasibaigę, jei nebūtų buvę neabejingų piliečių, nes mažylis atsidūrė visai šalia gatvės.

Jurga BANIONIENĖ

Prisistatyti nenorėjusi moteris (vardas ir pavardė redakcijai žinomi) sakė, kad rugsėjo 13 dieną, ryte, šiek tiek po aštuntos valandos, eidama nuo Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos miesto centro link, kitoje gatvės pusėje, pamatė šaligatviu einantį mažametį vaiką.

„Amžiaus tiksliai negaliu pasakyti, bet vaikas buvo apie dvejų metų, tikrai ne vyresnis. Apžvelgiau visą šaligatvį, nieko šalia nesimatė. Paskui pastebėjau einantį vyresnio amžiaus vyrą, paklausiau, ar tai ne jo vaikas, atsakė, kad ne. Pasivijau tą vaikiuką, susistabdžiau, pradėjau klausinėti, kur mama. Žiūriu, su šliurėmis. Suvokiau, kad nežinia, kieno jis, niekas neieško, net nepagalvojau, kad galėjo pabėgti iš darželio.

Paėmiau į glėbį, vaikas nekalba, tik mini mamą. Galvoju, ką daryti, gal nešti į Švietimo pagalbos tarnybą. Bet eidama prie darželio tako pastebėjau moterį, kalbančią telefonu, ji sumojavo rankomis, stabtelėjau paklausti, ar vaikas ne iš darželio“, – neeilinę istoriją pasakojo pašnekovė.

Plačiau skaitykite rugsėjo 24 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video