2024/04/27

 

KAS KIEK LAIKO REIKĖTŲ IŠVALYTI DŪMTRAUKĮ?

nevark.lt nuotrauka

Jei įdomu, kiek laiko užtrunka kamino valymas, vertėtų kreiptis į specialistus. Dūmtraukį reikia valyti vieną ar du kartus per metus, kai kūrenate ugnį kasdien arba kūrenate kietąjį kurą, pvz., malkas ir anglį. Šluojant kamino vidų pašalinami suodžiai, užsikimšimas, kreozoto nuosėdos iš pakuros, dūmų kameros, kamino įdėklo ir sklendės. Tinkamas kamino išvalymas taip pat padės užtikrinti saugesnį jūsų sistemos veikimą. Nors laikas, kurio reikia kaminui išvalyti, priklauso nuo kelių veiksnių, vidutinis kaminų šlavimas trunka nuo 45 minučių iki valandos. Jei turite kokių nors „pasidaryk pats“ planų, darbas gali užtrukti ilgiau. Profesionalams tikrai prireiks mažiau laiko, nes jie žinos tinkamus metodus. Ir tai taip pat tinka abiems saugumo požiūriu. Be valymo, jie taip pat įspės jus apie bet kokius dūmtraukio pažeidimus. Įsitikinkite, kad pasamdote profesionalią kaminų įmonę mieste, kad atliktų valymo darbus. Būsite tikri, kad jūsų poreikiai yra patikimose rankose.

Dūmtraukio valymas apima kreozoto sankaupų pašalinimą iš dūmtakio, kad būtų išvengta gaisrų

Laikui bėgant kreozoto kaupimasis ir kiti šalutiniai produktai susidaro dėl traškančio ugnies garso. Kreozoto kaupimasis kelia didelę grėsmę namų gaisrams.

Dūmtraukio valymo laikas

Dabar aptarkime veiksnius, galinčius pailginti dūmtraukio valymo laiką. Dažni veiksniai yra didelis kamino dydis, didelis nešvarumų kiekis, bet kokie užsikimšimai, pvz., paukščio lizdas, arba pažeistas dūmtraukis.

Toliau nurodyti papildomi veiksniai: Jei kamino nevalėte daug metų ir naudojate jį reguliariai, tuomet tikrai rasite daug kreozoto. Storo kreozoto sluoksnio pašalinimas užtruks daugiau laiko. Jūsų profesionali kaminų valymo įmonė rekomenduos reguliariai šluoti ir tikrinti kaminą. Geriausia tai, kad galite atlikti kasmetinį valymą ir patikrinimą. Kreozoto kaupimasis yra degus. Jei nepaisysite kreozoto kaupimosi dūmtraukio kanale, kyla gaisro pavojus.

Turimų židinių skaičius. Akivaizdu, kad valymo laikas pailgės, jei turite daugiau nei vieną židinį. Profesionalas pirmiausia turi atlikti paruošiamuosius darbus svetainėje. Prieš pradėdami dirbti, jie dėvi batų užvalkalus ir kaip prevencinę priemonę pakloja grindų ir baldų apdangalus. Jie tai daro, kad jūsų namų interjeras būtų švarus. Jei jūsų namuose yra kitas kaminas kitoje patalpoje, profesionalas turi paruošti kiekvieną vietą prieš pradėdamas valymo darbus. Kaminkrėčio paslaugos tai labai puiki paslauga, tiems, kurie turi kaminus ir nežino kaip patiems juos reikia išsivalyti.

Nevark.lt informacija

Užs. Nr. 1222

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video