2024/05/02

 

GELBĖJIMOSI ŠIAUDAS – KOMPENSACIJOS

Vyriausybei pritarus, atsiranda naujovė – užteks vieno prašymo, kad kompensacijas šalies gyventojai gautų visą šildymo sezoną. Unsplash nuotrauka

Ekspertai sako, kad artėjantis šildymo sezonas gali būti pats brangiausias per pastaruosius dešimtmečius. Sunkiau besiverčiantiems, mažas ir vidutines pajamas uždirbantiems gyventojams išsigelbėjimas gali būti būsto šildymo išlaidų kompensacijos. Skaičiuojama, kad pratęsus terminą, kai, skiriant piniginę socialinę paramą, nevertinamas turtas, taip pat padidinus valstybės remiamų pajamų dydį, ateinantį šildymo sezoną kompensacijų už būsto šildymą gavėjų smarkiai padaugės.

Jurga BANIONIENĖ

Kupiškėnė Danutė Š. kompensacijas už šildymą gauna seniai, daugiau nei dešimtmetį. Viena dviejų kambarių bute gyvenanti senjorė tikino, kad jei ne ši parama, nežinia, kaip reikėtų verstis.

„Kompensacija kaip išsigelbėjimas, todėl ir dėl artėjančio šildymo sezono nesibaiminu, nes žinau, kad gausiu kompensaciją. Jei jos nebūtų, nežinau, ką reikėtų daryti, turbūt pagalbos į vaikus kreipčiausi. Pensija nedidelė, o juk yra ne vien mokesčiai, reikia ir pavalgyti, vaistai daug kainuoja“, – kalbėjo pašnekovė.

Kita savo vardo minėti nenorėjusi jauna kupiškėnė teigė, kad jų šeimos pajamos mažos, su vyru augina dvi atžalas, tad praėjusiais metais nusprendė pabandyti kreiptis dėl kompensacijos.
„Informacija, kad galima gauti kompensacijas, žinoma seniai, bet netikėjome, kad pavyks. Dar tėvai paragino pabandyti, tą ir nutarėme padaryti. Kompensaciją gavome ir tuo labai džiaugėmės, tikrai nemažai sutaupėme. Vieną kartą kompensuojama suma būdavo mažesnė, kitą – didesnė, buvo mėnesių, kai vietoj 80 eurų mokėdavome tik apie 20 eurų. Vėl kreipsimės, jei skiriama parama, kodėl ja nepasinaudoti. Bet koks palengvinimas gerai, esame jauna šeima, išlaidų daug“, – tvirtino pašnekovė.

Plačiau skaitykite rugsėjo 20 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (4 Eur/mėn.)

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video