2024/03/29

 

LIETUVOS RAUDONASIS KRYŽIUS IEŠKO SAVANORIŲ

Programa „Šilti apsilankymai“ skirta vienišiems senyvo amžiaus žmonėms. Nuotrauka iš Lietuvos Raudonojo Kryžiaus archyvo

Lietuvos Raudonojo Kryžiaus organizacija pradeda veiklą Kupiškio rajone ir kviečia kupiškėnus bent valandą per savaitę skirti savanorystei. Plačiau apie planuojamą veiklą papasakojo Lietuvos Raudonojo Kryžiaus Panevėžio apskrities savanorių koordinatorė Irvyda Tamošiūnienė.

Jurga BANIONIENĖ

„Savo sistemoje matome, kad keli žmonės iš Kupiškio yra užpildę Lietuvos Raudonojo Kryžiaus savanorių anketas, mes su jais susisiekėme ir planuojame startuoti su „Šiltų apsilankymų“ programa. Kupiškyje turėsime savanorių grupės lyderį ir jo komandą“, – kalbėjo I. Tamošiūnienė.

Pašnekovė sakė, kad programa „Šilti apsilankymai“ yra skirta vienišiems senyvo amžiaus žmonėms.

„Skatiname sveiką senėjimą, siekiame mažinti jų vienišumo jausmą, gerinti emocinę būseną. Savanoriai susitiks su senjorais, jie bendraus, draugaus. Savanorių siekis – išklausyti, kartu pabūti, atsigerti arbatos ar kavos.

Šiuo metu renkame savanorius, kad galėtume vykti į globos namus, veikiančius Kupiškio rajone. Savanoriai čia lankysis kartą per savaitę“, – pasakojo I. Tamošiūnienė.
Jau yra užsiregistravę trys savanoriai, viliamasi, kad jų skaičius išaugs bent iki dešimties asmenų.

„Labai kviečiame visus savanoriauti, įsilieti į mūsų bendruomenę. Savanorystė atveria daug kelių, susipažįstama su naujais žmonėmis, nuolat vyksta mokymai, paskaitos, susitikimai. Norime surinkti grupelę aktyvių žmonių, kurie kartą per savaitę galėtų šiam kilniam tikslui skirti savo laiko. Kuo daugiau bus savanorių, tuo aktyviau galėsime plėstis ir pasiūlyti kitas Raudonojo Kryžiaus programas, kurių tikrai yra įvairių ir labai prasmingų“, – tvirtino Lietuvos Raudonojo Kryžiaus atstovė.

Paklausta, kodėl Kupiškio mieste pradeda veiklą būtent su programa „Šilti apsilankymai“, I. Tamošiūnienė teigė, kad globos namų, vienišų asmenų yra visur, ne išimtis ir Kupiškis. „Tikslinių grupių, kurioms padedame, daug, bet dažnai savanoriauti norintys asmenys siūlo pagelbėti būtent senyvo amžiaus žmonėms“, – pabrėžė pašnekovė.

Plačiau skaitykite rugsėjo 13 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (4 Eur/mėn.)

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Sveiki, kaip susisiekti?

Rekomenduojami video