2024/03/29

 

NAIVIŲ BENDRUOMENĖ ATŠVENTĖ DVIDEŠIMTMETĮ

Naivių bendruomenės veiklą eiliuota forma pristatė (iš dešinės) seniūnaitė Milda Levickienė ir šios bendruomenės pirmininkė Genė Žilinskienė, naiviečius sveikino tą dieną šio kaimo koplytėlėje šv. Mišias aukojęs Skapiškio parapijos kunigas Albertas Kasperavičius.

Praėjusį šeštadienį, rugsėjo 10 dieną, Naivių kaimo bendruomenė paminėjo 20-metį. Naiviečiai ir svečiai po šv. Mišių Naivių koplytėlėje rinkosi prie buvusių kultūros namų, o dabar seniūnijai priklausančio pastato. Čia šventės proga žmonėms pasiūlyta įvairios veiklos. Saulėta diena buvo palanki ir į žirgus pasižiūrėti, poniu pajodinėti, nuo batuto nučiuožti, paragauti skanios sriubos, kurią svečiams išvirė šios bendruomenės moterys.

Tik proginis koncertas ir sveikinimo kalbos bendruomenei ir Kupiškio kultūros centro Skapiškio padalinio naiviečių vokaliniam ansambliui „Obelėlė“, kuris tą dieną irgi minėjo solidžią 35 metų sukaktį, vyko salėje.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Naivių kaimo bendruomenės nuveiktus darbus eiliuota forma išradingai perteikė šios bendruomenės pirmininkė Genė Žilinskienė ir seniūnaitė Milda Levickienė.
Moterys teigė, kad bendruomenei idėjų niekada nestigo ir nestinga. Jos nariai pasodino parką, skirtą Lietuvos tūkstantmečiui.

Buvo pagalvota ir apie paukščius. Jiems sumeistrauta net 100 inkilų. Šis sumanymas Naivius išgarsino visoje Lietuvoje. Rašyta daug projektų.

Tokiu būdu pavyko gauti finansavimą ir įsirengti bendruomenės virtuvėlę. Atsirado galimybė susirinkus moterims kepti pyragus, keistis receptais.

Naiviečiai yra dalyvavę visokiuose edukaciniuose užsiėmimuose. Tarp bendruomenės narių prigijo vaikščiojimas su šiaurietiškomis lazdomis.

Kartu daug keliauta, apvažiuota beveik visa Lietuva. Įsimintiniausia, ko gero, buvo viešnagė prezidentūroje, kur dainas traukė ir „Obelėlės“ dainininkės, kur prie apvalaus stalo pasikalbėta ir su tuometine Lietuvos prezidente Dalia Grybauskaite.

Vėliau pakalbinta G. Žilinskienė priminė, kad tikroji Naivių bendruomenės gimimo diena yra 2002 metų gegužės 24 diena. Ji šiai bendruomenei pradėjo vadovauti nuo pirmų veiklos dienų. Vėliau buvo dvejų metų pertrauka, kai bendruomenei vadovavo Juozas Žeimantas, Inga Ramanauskienė.
Po tos pertraukos G. Žilinskienė vėl sugrįžo prie bendruomenės vairo.

Naivių kaimo bendruomenės pirmininkė Genė Žilinskienė papasakojo apie nuveiktus darbus ir ateities planus. Autorės nuotraukos

Plačiau skaitykite rugsėjo 13 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video