2024/04/19

 

SIŪLOMA SURENGTI PIRMALAIKIUS SEIMO RINKIMUS

Jurgitos Žiukaitės nuotrauka

Šių metų gruodžio 18 dieną siūloma surengti pirmalaikius Seimo rinkimus. Tokį nutarimo projektą  pirmadienį įregistravo Seimo narys Remigijus Žemaitaitis.

„Šio Seimo bei Vyriausybės tolesnis darbas yra neįmanomas“,- konstatuoja jis nutarimo projekte. Parlamentaras siūlo surengti pirmalaikius Seimo rinkimus „būdamas įsitikinęs, kad šalyje būtini pirmalaikiai Seimo rinkimai bei kokybiškai nauja valdžia, kuri turėtų daugumos Lietuvos žmonių pasitikėjimą ir norą bei gebėjimus dirbti Lietuvai“.

Nutarimo projekte  pažymima, kad „esama valdžia prarado Lietuvos žmonių pasitikėjimą, nes 73 procentai šalies gyventojų norėtų, kad po Seimo rinkimų valdžia keistųsi (Baltijos tyrimai, 2022 rugpjūtis)“.

„Du šio Seimo kadencijos metai įrodė, kad konstruktyvus sprendimų priėmimas, opozicijos ir valdančiųjų dialogas Seime yra neįmanomas, dažnai – imitacinis ir grįstas valdančiųjų melu bei neįgyvendinamais pažadais kurti bendras darbo grupes, o valdantieji yra nuolat paskendę kontraversiškų ir jų pačių sukurtų problemų sprendime, kuris niekaip negerina Lietuvos žmonių gerovės“,- teigiama dokumento projekte.

Jame nemažai dėmesio skiriama ekonominei šalies padėčiai.

„Lietuva, metinei infliacijai rugpjūčio mėn. pasiekus 22,4 procento, pagal infliacijos rodiklius yra viena pirmaujančių Europoje, o Lietuvos Vyriausybė bei Seimo valdančioji dauguma per vasarą nepriėmė jokių sprendimų, kurie stabilizuotų infliaciją bei užtikrintų adekvačias Lietuvos žmonių pajamas“,- sakoma nutarimo  projekte.

Jame taip pat konstatuojama, kad Lietuva susidūrė su precedento neturinčia energetikos krize, kurios metu „vykdoma ir priverstinė rinkos liberalizacija, dirbtinai 25 procentais keliant ir taip jau išaugusias elektros energijos kainas nepriklausomo tiekėjo nepasirinkusiems asmenims, kai tuo tarpu Vyriausybė bei Seimo valdančioji dauguma iki šiol nesiėmė jokių priemonių, kad stabilizuotų energijos kainas bei užtikrintų, kad į energetikos rinką patektų tik patikimi ir finansiškai stabilūs tiekėjai“.

R. Žemaitaičio parengtame nutarimo projekte teigiama, kad neatsakingais Vyriausybės veiksmais Lietuva diskredituojama tarptautinėje plotmėje, o priimti neapgalvoti, su ES bei strateginiais partneriais nederinti sprendimai, dažnai turi ir neigiamas pasekmes Lietuvos verslams.

„Vyriausybė ir ją suformavusi Seimo valdančioji dauguma nededa rimtų pastangų krizės situacijoje apsaugoti Lietuvos verslus, kompensuoti dėl nenuoseklios politikos jų patiriamas netektis, išsaugoti darbo vietas“,- teigiama dokumento projekte.

Siūlantis  surengti pirmalaikius Seimo rinkimus  R. Žemaitaitis ragina atsižvelgti ir  į rugsėjo 8 d. Prezidento Gitano Nausėdos pranešimą, kad būtina kuo skubesnė Ministrės Pirmininkės Ingridos Šimonytės Vyriausybės perkrova.

ELTOS inf.

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Naujų rinkimų nereikia. Užtektų valdančiųjų daugumą, papildomai sustiprinti mūsų meru 😀

  • O dabar reikia laukti dar du metus rinkimų. taigi paprasčiau – pirmalaikiai rinkimai. ir vėl kramtysime nagus…

  • Tai kad dabartiniai valdantieji kartu su Putinu neatsidžiaugia superaukštomis energijos kainomis -jiems byra superPVM. Jie tįs gumą kiek galės. Seimo dauguma – neobolševikai – nesuinteresuoti kainų mažinimu.

  • Sklando mintys, kad Rusijai pralaimint karą į mūšį,visoje Europoje ir ne tik, metama visa rusofašistų užverbuota penktoji kolona ir visi kiti kolaborantai būkim atsargūs

Rekomenduojami video