2024/04/26

 

DĖL NETVARKOS MIESTE – SKUNDŲ LAVINA

Jono Černiaus aikštėje akis bado neravėti takai, neperdažyti suoliukai. Autorės nuotrauka

Pastarosiomis dienomis sulaukėme daug gyventojų skambučių dėl netvarkos mieste: neveikia viešasis tualetas centrinėje miesto aikštėje, baigia nunykti čia augančios ir puošmena turinčios būti hortenzijos. Akis žmonėms bado nešluojamos Račiupėnų, Aukštaičių gatvės, neprižiūrima Jono Černiaus aikštė, žydų kapinės ir kt.
Kas nutiko, ar išties prižiūrėto ir tvarkingo miesto vardą turintis Kupiškis apsileido?
Jurga BANIONIENĖ

„Žmonių aikštėje vaikšto daugybė, o tualetas seniai uždarytas. Kur tai matyta?“

Šitiek svečių per šventę prie marių rugpjūčio viduryje buvo privažiavę. Žmonių eina tuntais, su vaikais, kur nueiti nusišlapinti?“ – piktinosi viena pašnekovė.

Ji taip pat priekaištavo ir dėl neprižiūrimo lauko tualeto prie senųjų miesto kapinių. „Visas paplūdęs, įeiti neįmanoma, kodėl negalima ištraukti, išvalyti? Ar kapų sargė nemato?“ – kalbėjo moteris.
Kiti gyventojai susirūpinę, kad esant tokiems karštiems orams nelaistomos hortenzijos, augančios Lauryno Stuokos-Gucevičiaus aikštėje. Jei taip ir toliau, kaitros neatlaikę jų krūmai visai nunyks.
Dar viena prisistatyti nenorėjusi Račiupėnų gyventoja skundėsi, kad Račiupėnų gatvę sutvarkė, išasfaltavo, šaligatvėlį nutiesė, bet niekas nešluoja. „Visiškas šiukšlynas, ar čia žmonėms patiems reikia apsikuopti? Komunalininkų valytoja kas pusę metų ateina ir viskas. Aukštaičių gatvėje viena pusė, kur yra šalitgatvėlis, nušluota, o kita, kur jo nėra, irgi visiškai apleista, žolių priaugę, nešvaru, valytoja kažkodėl irgi nevalo. Prieš kelerius metus šluodavo, bet dabar visiška betvarkė. O kokie žydų kapai! Gėlės nuvytusios, nelaistytos, šiukšlynas visada, kada tik einame su šuniuku pro šalį, tą patį matome, tikra nepagarba. Dabar, kai pasikeitė eismo organizavimas Račiupėnų ir Aukštaičių gatvių sankryžoje, STOP ženklas visas krūmais apaugęs. Visiškai jo nesimato. Kodėl neiškerta? Jono Černiaus aikštė kokia apleista, seniau būdavo viskas nuravėta, pašluota, dabar gal kartą per mėnesį patvarko. Didžiulė netvarka mieste. Jis tikrai apleistas, seniau būdavo gražu ir švaru“, – vieną po kitos bėdas vardijo pašnekovė.

Plačiau skaitykite rugpjūčio 27 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (4 Eur/mėn.)

Ilgai neveikęs tualetas miesto aikštėje šią savaitę sutvarkytas.
Vargu, ar bėdos prispirtas eitum į tokį lauko tualetą prie senųjų miesto kapinių.
Gyventojai piktinasi, kad nešluojama Račiupėnų gatvė ir šaligatvis.
STOP ženklo pro krūmus išties beveik nematyti. Sulaukus gyventojų skundų šakos netrukus nugenėtos. Jurgos Banionienės nuotraukos
Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Taigi savivaldybės klierkai tvarką organizuoja mieste, kodėl prieš Tai buvo viskas prižiūrėta?! Kur atsakingas asmuo? Ne gi meras Nemato kaD paskutiniu metu apleista? Rinkimai juk artėJa.

  • Už šiukšles mokame bene brangiausiai Lietuvoje, , o tik pažiūrėkite kokie kalnai šiukšlių susikaupia ties konteineriais prie Krasnavos ir Vytauto gatvių sankryžos., ir ne tik ten.. Ar nereikėtų pastatyti daugiau biologinių atliekų konteinerių ?

  • Prieš tai buvęs komunalininkų vadas buvo blogas, tai pastatė geresnį. Tik kad to gerumo nematyti … .

  • BLOGEJA SITUACIJA JAU KELINTI METAI IS EILES, VAZINEJANT I GRETUTINIUS RAJONUS TEN SVARA, GATVES TVARKINGOS, WC VEIKIA. KUPISKYJE GRAZUS MIESTUKAS VISAI BE VEIKLU, BE TVARKOS DAROSI. TURIZMAS LYG MIEGA, KOMUNALININKAS IS VIS SR YRA-GAL KOKIE POKYCIAI VIDUJE , BET AKIVAIZDU, KAD BLOGYN. PVZ EINANT UPES PAKRANTE NUO CENTRO LINK LIGONINES-TILTELIS MEDINIS ISPUVES, TILTAI SU LAIPTELIAIS BUKLE TOKIA, KAD TIK APLOPOMA , BET VIS BLOGYN, ZAIDIMU AIKSTELEJE TIES RESTORANU ISLAUZYTOS DALYS METOSI MENUO, PAKELI, PADEDI IR MATOSI PRIZIURETOJO TEN NEBUVE EILE LAIKO. MAZAM VAIKUI ATVIRA SKYLE NESAUGU-ITARIU UZTVERTU TIK JUOSTA. BET BE WC MIESTAS VISA VASARA, TAI CIA VIRSUNE IR SU VIENU KROVIKLIU ELEKTROMOBILIU

  • Akivaizdu kad kasmet mūsų miestelis vis mażiau prižiūrimas. Kaip atrodo tiltai per kupą, dažų nematė gal dešimtmetį, kai galėtų būti miesto puošmena su gėlėmis. Medžių šakos kai kuriuos kelio ženklus visai užgožė.
    Jaučiasi, mieste nėra šeimininko.

  • Mažiau stenėkit jei trukdo paimi ir sutvarkai, kai žmogui blogai tai jis visur mato tik blogį

Rekomenduojami video