2024/03/29

 

ŠALIA REKREACINIŲ ZONŲ GYVENANTIEMS – NE PYRAGAI

Savaitgaliais, kol gražūs orai, pamarys ūžia nuo poilsiautojų. Jiems išsiskirsčius, pakrantės būna pilnos šiukšlių, drabužių ir netgi... išmatų krūvelių. Autorės nuotrauka

Ilgąjį savaitgalį poilsiautojai užplūdo Kupiškio marių pakrantes. Aukštupėnų, Vėžionių ar kitoms pamario poilsiavietėms populiarumu nenusileidžia Palėvenėlės poilsiavietės, kurių šiame kaime – net trys oficialios.
Vietos gyventojai piktinasi – lankytojai pamaryje augančius krūmelius pavertė viešaisiais tualetais.

Kristina VALYTĖ

Smagu, kad mūsų laikraščio skaitytojai moka pasijuokti iš savo bėdų, antraip, sako, išprotėti būtų galima. Taip bandė ironiškai pašmaikštauti šalia vienos iš poilsiaviečių gyvenanti palėvenėlietė.

Janina (vardą ir pavardę skaitytoja prašė pakeisti – aut. past.) ko jau ko, bet nuogų užpakalių prisižiūrėjo užtektinai.
„Sėdi namuose, pro langą pasižiūri – ir švyti iš krūmelių baltas kaip mėnulis. Tai ko jis ten švyti, kaip jums atrodo? Ogi todėl, kad žmonės pavėsinėje poilsiauja, valgo, geria, o tualeto tai nėra. Su palapinėmis apsistoja, tai žinok, ne vieną parą praleidžia, tai kur tą visą turinį, kur suvalgė ir išgėrė, suvirškino, padėti?“, – kalbėjo Janina.
Moteris pasakojo čia daugel metų gyvenanti, čia jos vaikai užaugo, auga ir anūkai, o situacija laikui nepavaldi.

„Metai iš metų tas pats nesikeičia ir nesikeis, kol čia nebus tualeto. Žinoma, kad pikta. Pikta ne tik kad į krūmus eina atlikti gamtinių reikalų, pikta, kad išvažiuoja ir šiukšlių nesusirenka, šakų prilaužo, žuvų, geldučių primėto.

O kaip mes nepyksime, jeigu šią teritoriją tvarkome, prižiūrime, nes mums po langais, tiesiog akis bado, o taip norisi kad būtų gražu, jauku, norisi ir patiems nueiti nusimaudyti, pavėsinėje pasėdėti.
Nori pats švariai gražiai gyventi, tai ir privalai tvarkytis“, – sakė Janina.

Plačiau skaitykite rugpjūčio 20 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (4 Eur/mėn.)

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Tekdavo girdėti pasididžiavimus, kad pasistatė namą prie marių, ant ežero kranto. Mes, gyvenantys miestelyje tapome lyg antrarūšiais,kad neturime vilos prie vandens. Juk visi žinojo, kad tai bus žmonių trauka vasarą.

Rekomenduojami video