2024/04/19

 

ARTĖJA MOKSLO METAI –  TUŠTĖJA TĖVŲ PINIGINĖS

Jurgitos Banionienės nuotrauka

Vasara jau skaičiuoja paskutines savaites, o mokyklinio amžiaus vaikus auginantiems tėvams jos pabaigoje prasideda rūpesčiai dėl artėjančių mokslo metų. Ar jiems ruošiasi, ar brango pagrindinių mokyklinių prekių krepšelis? Į ką orientuojamasi renkant šias prekes?

Jurga BANIONIENĖ

Rugsėjis didžiausią nerimą kelia būsimų pirmokų tėveliams. Gal jie labiau nerimauja nei jų vaikai. Visgi dėl to, ko pradėsiančioms mokyklą lankyti atžaloms prireiks, tėvams galvos sukti nereikia. Rūpestingos mokytojos dažniausiai jau vasaros pradžioje būna pateikusios sąrašą reikiamų mokyklinių prekių.
Dukrą Sofiją į pirmą klasę šį rugsėjį išleidžianti Renata Jurėnienė pasakojo, kad mokslo metams jau pasiruošta.
„Bet mes labiausiai orientavomės į mokyklinių reikmenų kokybę ir nepalikome apsipirkimo paskutinėms vasaros dienoms bei palaipsniui tai darėme.“

„Tad dabar ramiai laukiame rugsėjo 1-osios. Mokytoja davė reikalingų priemonių sąrašą, per susirinkimą apžvelgė, ko prireiks. Mokytoja sukūrė ir mūsų klasės grupę mesendžeryje, tėveliai ten dalinasi akcijomis, pati mokytoja taip pat praneša, kai kokioje nors parduotuvėje prasideda nuolaidos“, – pasakojo būsimos pirmaklasės mama.
Nors akcijos prekybos centruose paprastai prasideda rugpjūtį, pasak Renatos, jų nelaukė. Pirko ne viską iš karto, po truputį, taip kišenė ne taip stipriai nukenčia. Kiek iš viso teko iš šeimos biudžeto skirti suruošti atžalą į mokyklą, neskaičiavo.

Plačiau skaitykite rugpjūčio 13 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (4 Eur/mėn.)

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video