2024/04/19

 

DVIRAČIAIS PO RAJONĄ – 1000 KILOMETRŲ

Sauliaus Paštuko (antras iš dešinės) sugalvota idėja dviračiais nuvažiuoti 1000 kilometrų sulaukė palaikymo. Aktyviausi dviračių žygių dalyviai – Marius Nareckas, Vaida Blažienė (antra iš kairės) ir Justina Barzevičienė. Autorės nuotrauka

Dviračių entuziastų Kupiškyje sparčiai daugėja. Visą vasarą, kiekvieną trečiadienio vakarą, keliolika dviratininkų suka ratus įvairiausiais maršrutais po mūsų rajoną. Aplanko net kaimynus. Idėja numinti 1000 kilometrų įgyvendinta. Šį trečiadienį įveikti paskutiniai 27 kilometrai.

Jurga BANIONIENĖ

Šešioliktą kartą, kaip įprasta, trečiadienį, dviratininkai mynė net dviem maršrutais. Pirmasis buvo trumpesnis, skirtas pradedantiesiems, šeimoms su vaikais. Įveiktas 16 km atstumas nuo Kupiškio iki Palėvenės per Noriūnus.

Labiau patyrę mėgėjai važiavo dviračiais kitu maršrutu per Noriūnus, Byčius, Antašavą, Gyvakarus, 44 kilometrus.

Tikras dviračių sporto aistruolis Marius Nareckas papasakojo, kad ši idėja kilo pavasarį asociacijos „Sveikatos taku“ vadovui Sauliui Paštukui. Sušilus orams, sportuoti salėje nebesinorėjo, taip ir atsirado sumanymas minti dviračiais po rajoną. Išsikeltas ir ambicingas tikslas – įveikti 1000 kilometrų.
Marius buvo tas, kuris sugalvodavo maršrutus. Pasak jo, iš pradžių dviratininkai įveikdavo trumpesnius atstumus, po 20, 30 kilometrų. Vėliau jie vis ilgėjo iki 50 ir daugiau. Kol galiausiai visi suprato, kad nuvažiuotų ir visą šimtą kilometrų.

Plačiau skaitykite rugpjūčio 13 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (4 Eur/mėn.)

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video