2024/04/20

 

ŠUNIŠKI REIKALAI – PASIGENDAMA ŽMONIŲ SĄMONINGUMO

Kupiškyje yra daugiau nei keturiasdešimt šunų ekskrementų surinkimo dėžučių. Banguolės Aleknienės-Andrijauskės nuotrauka

Atrodo, kad žmonės ir šunys pastaruoju metu sugyvena itin gerai, net kartu vaikšto į kavines, poilsiauja kai kuriuose viešbučiuose. Apskritai jau seniai šunų ir kitų gyvūnų laikymo taisyklės nusistovėjusios, visiems žinomos ir priimtinos. Tik vis dar pasitaikantys nemalonūs, net skaudūs nutikimai, atskleidžia, kad ne visi tautiečiai laikosi tų taisyklių. Pasitaiko, kad šunys apkandžioja žmones, kai kada einant gatve ar pievele tenka ir į šuns kakutį įminti.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Vėl sugrįžti prie šunų temos paskatino vieno kupiškėno nusiskundimai, kad mieste yra vietų, gerokai šių keturkojų pridergtų, kad ne visi šunis vedžiojantys žmonės surenka šunų išmatas. Atrodo, buvo užtektinai laiko prie to rinkimo priprasti, juolab kad ir tam infrastruktūra yra sukurta, yra kur tą surinktą „turtą“ išmesti.

Ar yra Kupiškyje šunų apdergtų kampų, kaip buvo sakęs pilietiškai nusiteikęs žmogus, išsiruošėme pasižiūrėti. Krūvelę išmatų pavyko pamatyti tik vieną, Maironio gatvėje. Šiuo atveju negalima kaltinti šunis vedžiojančių kupiškėnų. Mat netoli tos vietos mus gerokai aplojo palaidas pudeliukas. Gal tai buvo vienkartinis jo ištrukimas iš savo kiemo, nebesiaiškinome, bijodami pikto lojimo. Tai gal jis tą krūvelę paliko?

Viso miesto neišnaršėme, juolab kad buvo po lietaus, kuris galėjo ir nuplauti tos netvarkos pėdsakus.

Plačiau skaitykite rugpjūčio 6 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (4 Eur/mėn.)

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video