2024/04/25

 

GRYBAMS – DAR NE LAIKAS, UOGŲ DERLIUS – GERAS

Uogų rinkėjai jų derliumi nesiskundžia. Skaitytojos nuotrauka

Socialiniuose tinkluose jau matyti grybų, voveraičių, taip pat miško uogų mėlynių nuotraukų. Kas tiesiog pasidžiaugti miške rastomis gėrybėmis nori, kas parduoti. Vis gi miškininkai pastebi, kad grybautojų miškuose dar labai mažai. Grybų irgi nedaug. Bet uogautojai jau džiaugiasi – uogų prisirinkti pavyksta.

Jurga BANIONIENĖ

Valstybinių miškų urėdijos Rokiškio regioninio padalinio Kupiškio girininkijos girininkas Tadas Bakanas sakė, kiek tenka po miškus vaikščioti, grybų dar nėra.
„Nematyti, kad kas nors grybautų šiuo metu, nematyti, kad tų grybų būtų. Pasitaiko tik po vieną kitą. Lepšiuką, raudonikį pastebėjau. Kai pradės grybai masiškai dygti, atsiras ir grybautojų“, – sakė T. Bakanas.

Pasak pašnekovo, dar sunku pasakyti, ar grybų bus, jiems dar šiek tiek ankstoka.
„Atrodo, drėgmės tikrai užtenka, miškai nėra išdžiūvę, šilumos irgi yra. Pernai, kiek pamenu, ne tokiu metu, o vėliau grybai dygo. Gamtoje, kaip sakoma, viskas savo laiku, ji pati viską sudėlioja, nepakoreguosi. Reikia tiesiog išlaukti“, – pasakojo Kupiškio girininkijos girininkas. O uogų, anot T. Bakano, jau yra – mėlynių, aviečių.

Plačiau skaitykite rugpjūčio 9 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (4 Eur/mėn.)

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video