2024/05/01

 

GATVĖ SUBAČIUJE – IKI ŽIEMOS

Subatėnai, gyvenantys S. Nėries gatvėje, negali iš savo kiemų nei išvažiuoti, nei kuro žiemai atsivežti. Šioje gatvėje daugiau nei prieš mėnesį pradėtas remontas sustojo. Pasak gyventojų, kelias virsta kūdra, po didesnio lietaus gali maudytis. Iš Savivaldybės yra gavę atsakymą, kad reikia patikslinti projektą. Kada darbai pajudės, niekas paaiškinti nesiteikia.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Subačiuje yra atliekamas kapitalinis S. Nėries gatvės remontas. Ji bus asfaltuojama, bus įrengtas ir gatvės apšvietimas. Prieš tai ši gatvė nebuvo asfaltuota. Po remonto ji, kaip ir buvo, liks be šaligatvių.

Kodėl užsitęsė šios gatvės remonto darbai, pakomentuoti paprašėme Savivaldybės Infrastruktūros skyriaus vedėjo Mažvydo Šalkausko.
„Subačiaus S. Nėries g. remonto darbams trukdo negiliai nuo žemės paviršiaus esantis gruntinis vanduo. Šiuo metu yra sprendžiama, kaip pažeminti jo lygį prieš įrengiant gatvės pagrindus. Norint atlikti tuos darbus, reikia tikslinti projektą numatant įrengti gatvės sankasos ir pagrindų drenažą. Šiuo metu vyksta projekto tikslinimo darbai“, – raštu atsakė jis.

Vėliau M. Šalkauskas dar pridūrė, kad darbai turėtų būti baigti iki žiemos. Jei bus galimybė, tai ir greičiau. Niekas tų darbų nevilkina. Didžiausias galvos sopulys, kaip minėta, čia yra dėl drenažo. Viena jo linija buvo užsikimšusi. Remontavo ir naują drenažo liniją įrenginėjo prastūmimo būdu. Kita jo linija eina per gyventojų daržus. Nėra kur tą vandenį nukreipti. Taigi šioje vietoje drenažo projekto tikslinimas itin sudėtingas.
Darbus atlieka AB „Kelių priežiūra“. Jiems yra skirta beveik 198 tūkst. eurų iš Kelių plėtros ir priežiūros programos lėšų.

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video