2024/04/25

 

KIAURAS STOGAS RŪPI TIK BENDRUOMENEI

Stogas kiauras dviejose vietose – antrame pastato aukšte, buvusioje valgykloje, ir prie sporto salės. Juodpėnų kaimo bendruomenės nuotrauka

Redakciją pasiekė Juodpėnų kaimo bendruomenės pirmininko Zigmanto Aleksandravičiaus laiškas.
Visų šios kaimo bendruomenės narių vardu kreipiamasi padėti išspręsti įsisenėjusią bėdą dėl buvusios mokyklos pastato prastos stogo būklės. Šiame pastate yra bendruomenei skirtos patalpos.

Jurga BANIONIENĖ

„Šiai istorijai jau septyneri metai, bet problema niekaip neišsisprendžia. Juodpėnuose yra buvusios mokyklos pastatas. Jis priklauso rajono Savivaldybei. Kodėl mes turime rūpintis savivaldybės turtu? Deja, bet esame priversti tai daryti, nes visas mūsų kaimo gyvenimas verda būtent šiame pastate – šventės, koncertai, susirinkimai ir t. t.

2012–2013 metais Juodpėnų kaimo bendruomenės pastangomis, gavus pagal projektą europinę paramą, šis pastatas buvo renovuotas. Viskas buvo gražu tol, kol neprakiuro pastato stogas. Tada ir prasidėjo… Mes skambinome, prašėme, reikalavome, deja, niekas nesikeičia. Vanduo toliau laša, o komisijos vis važiavo, važiavo ir važiavo, žadėjo, kad tuoj, tuoj tuoj… Apie šią bėdą kalbėta visų lygių valdininkams, paskutinį kartą praėjusią savaitę kalbėjau su administracijos direktoriaus pavaduotoja Ingrida Bernatavičiene. Daina ta pati – nėra pinigų. Paklausiau, kiek tų pinigų reikia? Susirūpinusi pavaduotoja atsakė, kad net trijų tūkstančių eurų.

Iš kur imami pinigai dešimtimis tūkstančių kainuojantiems įvairių atlikėjų koncertams arba netrukus įvyksiančiai šventei prie Kupiškio marių? Tam pinigų atsiranda, bet tik ne varvančiam stogui“, – rašoma atsiųstame laiške.

Plačiau skaitykite rugpjūčio 6 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (4 Eur/mėn.)

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video