2024/04/23

 

BAŽNYČIĄ NUŠVIES RESTAURUOTI SIETYNAI

Šimonių Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčią papuoš restauruoti sietynai.

Į Žolinės atlaidus Šimonyse atvyksiančių tikinčiųjų laukia staigmena. Bendruomenė ėmėsi iniciatyvos restauruoti senus bažnyčios sietynus. Darbai vyko visą šią savaitę – iš viso bus atnaujinti keturi šviestuvai. Tai ne pirmas sumanymas, kurį šimoniečiams pavyko įgyvendinti gražinant savo bažnyčią. Jau baigti restauruoti ir vitražiniai langai.

Jurga BANIONIENĖ

Šimonių miestelio bendruomenės pirmininkė Laima Bubinienė pasakojo, kad ne iš vieno parapijiečio buvo girdėjusi pastabų apie senutėlius sietynus, kad jie prastai atrodo. Ir pačiai visada, dar nuo vaikystės, išlikęs prisiminimas, kad jie vis būdavo dulkini, kreivomis lemputėmis, kurios ne visos šviesdavusios.

„Beje, mūsų klebonas Virginijus Taučkėla tuos šviestuvus vadina „žerandėliais“, bandžiau ieškoti, net neradau tokio jų pavadinimo, bet man taip gražu. Mintis, idėja, ką daryti su tais šviestuvais, kad reikia juos restauruoti vis kirbėjo. Šiemet pateikėme religinių bendruomenių projektų dalinio finansavimo savivaldybės biudžeto lėšomis konkurso paraišką ir gavome 3 tūkst. 750 eurų finansavimą. Metus viską derinome su Vilniaus dailės akademijos dėstytoju, vitražo dailininku Žydrūnu Mirinavičiumi, siuntėme jam nuotraukas ir jis apsiėmė atlikti šviestuvų restauraciją“, – pasakojo pašnekovė.

Plačiau skaitykite rugpjūčio 6 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (4 Eur/mėn.)

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video