2024/04/26

 

PRIE VAIŠIŲ STALO – PASIDŽIAUGĖ BENDRYSTE

Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos Kupiškio filialui šiandien priklauso apie 60 narių. Jurgos Banionienės nuotrauka

Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos Kupiškio filialo nariai liepos 27 dieną rinkosi į ataskaitinį susirinkimą. Čia ne tik apžvelgta veikla, bet ir pasveikinti jubiliatai, aptartos rūpimos problemos.

Jurga BANIONIENĖ

Per 60 narių

Susirinkimas pradėtas visiems drauge sugiedojus Lietuvos valstybės himną. Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos Kupiškio filialo pirmininkė Dalia Dyrienė apžvelgė, ką per metus pavyko nuveikti. Ji pirmiausia pasidžiaugė, kad nebuvo netekčių.

Į ataskaitinį susirinkimą restorane „Provinsalis“ rinkosi Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos Kupiškio filialo nariai.

„Kaip kiekvienais metais, rudenį, prieš Vėlines, Lauryno Stuokos-Gucevičiaus aikštėje iš žvakučių sudėliojame žodį – Lietuva. Ateina žmonių, ir jaunų, ir vyresnių, pasižiūri, paklausinėja.
Visada švenčiame Gedulo ir vilties dieną, kaip kas gali, susirenka minėti Vasario 16-os, Kovo 11-osios, Liepos 6-osios, nesame visai nematomi.
Šiemet turėjome labai gražią ekskursiją, kas galėjo, važiavo į Kryžkalnį. Susitinkame, arbatos išgeriame“, – kalbėjo D. Dyrienė.

Visi drauge sugiedojo Lietuvos valstybės himną.

Vėliau pakalbinta pirmininkė pasakojo, kad šiandien Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos Kupiškio filialui priklauso apie 60 narių. Aktyvių gerokai mažiau – apie tris dešimtis.
Stengiamasi kuo daugiau pakeliauti, kad ir netoli.

Anot pašnekovės, dauguma narių labai garbingo amžiaus, vidurkis apie 80 metų, jiems sudėtinga vaikščioti, vykti į ekskursijas, renginius.
12 metų Kupiškio tremtiniams vadovaujanti D. Dyrienė apgailestavo, kad per tiek metų gretos smarkiai išretėjo. Užpraeitais metais į Anapilį išėjo labai daug sąjungos narių.

Rūpimi klausimai – valdžiai

Per susirinkimą informuota, kad iš nario mokesčio surinkta daugiau nei 400 eurų. Bendru sutarimu nuspręsta, kad tam tikra pinigų suma bus paaukota karo siaubiamai Ukrainai.
Per šį renginį pagerbti jubiliejus šventę sąjungos nariai – Elvyra Šimonienė, taip pat renginyje negalėjusi dalyvauti Milda Lupeikienė.

Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos Kupiškio filialo renginyje dalyvavo ir rajono meras Dainius Bardauskas, administracijos direktorius Kęstutis Jakštas. Jiems išsakyti rūpimi klausimai. Vienas jų – dėl aplinkos prie paminklų partizanams, politiniams kaliniams ir tremtiniams atminti priežiūros, kad ten būtų sutvarkyta, nupjauta žolė ir pan. D. Dyrienė prašė, kad atsirastų rodyklė nuo Salamiesčio į Stuburų kaime stovintį paminklą „Lietuva“, skirtą kraštiečiams S. Dariaus ir S. Girėno rinktinės partizanams atminti. Tokios pat rodyklės reikia ir nuo Antašavos pusės.

Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos Kupiškio filialo valdybos pirmininkė Dalia Dyrienė. Jurgos Banionienės nuotraukos.

Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos Kupiškio filialas turi savo būstinę pastate, kur yra Savivaldybės Žemės ūkio ir bendruomenių skyrius. Dalį patalpų perima Turto bankas, tad būstinės tremtiniams bus ieškoma kitur.

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video