2024/04/28

 

KĄ POILSIAUTOJAMS SIŪLO KORFU SALA?

Baltictours.lt nuotrauka

Jei norite per atostogas patirti kažką malonaus ir egzotiško, tai poilsis Korfu saloje jūsų tikrai nenuvils. Ši žalumu garsėjanti ir Graikijai priklausanti sala nuo šiaurinės iki pietinės pusės driekiasi šešiasdešimt kilometrų ir perpus trumpiau nuo rytinės iki vakarinės pusės. Ji iškilusi tarp Graikijos ir Albanijos.

Kuo yra patraukli Korfu sala?

Korfu saloje daug lyg gyvačiukų išsirangiusių serpantino formos keliukų, kurie rangosi per kiparisų ir pušų miškus, kur apstu tokių pat susirangiusių upeliukų su veržliais kriokliais. Šią salą dar vadina Graikijos Havajais. Nors pati sala tikrai nedidelė, jos kraštovaizdis labai skirtingas. Šiaurės rytų pusėje jos krantas yra nusėtas akmenimis, čia it grybų po lietaus pridygę žvejų kaimelių, o paplūdimiai nuošalūs, labai tinkantys didelių kompanijų nemėgstantiems poilsiautojams.

O kam norisi lietuviško tipo smėlėtų paplūdimių, tas tegul keliauja į pietinę salos pusę. Vakarinę salos dalį puošia aukšti ir uolėti krantai. Saloje auga net keli milijonai alyvmedžių, kurių po vieną tikrai užtektų kiekvienam mūsų tautiečiui atsidūrusiam šioje saloje. Čia net vasarą nepamatysi nuo saulės sudžiūvusių augalų. Todėl ši sala yra labai mėgstama turistų, nes ji garsėja itin spalvingais saulėlydžiais.

Kuo turistams įdomi Korfu salos sostinė Kerkyras?

Kerkyro mieste pilna alyvuogių giraičių ir vynuogynų. Šį miestą supa dvi senovinės pilys, kurios jį gynė nuo užpuolikų. Tai vienintelis Graikijos miestas, kurį saugo net dvi pilys. Kerkyroje gaminami ne tik vynai ir spaudžiamas aliejus iš alyvuogių, bet ir išskirtiniai maisto produktai – Kerkyros sūris ir sviestas. Abu gaunami iš avies pieno. O vietinė dešra gaminama iš kiaulienos ir lydytų kiaulės taukų bei pagardinama apelsinų žievelėmis, raudonėliu, čiobreliu ir kitokiomis kvepiančiosiomis žolelėmis.

Kur įsikurti mėgstantiems ramybę?

Jeigu nesinori siautulingų vakarų kavinėse ar restoranuose, kitose pasilinksminimui skirtose vietose, čia atvykusios šeimos su vaikais arba vyresnio amžiaus žmonės saloje atras daugybę ramių, mielų ir žavių žvejų kaimelių su nuošaliais paplūdimiais. Jiems bus sudarytos visos sąlygos mėgautis saulės voniomis, maudynėmis gana šiltame jūros vandenyje ir privatumu.

Baltictours.lt inf.

Užs. Nr.985

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video