2024/04/20

 

LAUKIA LIETUVIŠKI RUGPJŪČIO ORAI

Neringos Butkevičiūtės nuotrauka

Įžengėme į paskutinį vasaros mėnesį – rugpjūtį. Atostogomis besidžiaugiantiems žmonėms meteorologai turi gerų žinių – pirmas rugpjūčio dešimtadienis turėtų būti šiltas ir sausas. Didelių siurprizų nežadama: kaip įprasta, iki Žolinės vasara, o po jos – orai jau rudeniop.

Jurga BANIONIENĖ

Biržų meteorologijos stoties vyriausiasis stebėtojas Bronius Medinis, kalbėdamas apie prabėgusios liepos orus, teigė, jog vidutinė oro temperatūra buvo labai artima daugiametei klimato normai, o kritulių antrą vasaros mėnesį iškrito truputį daugiau, liepa buvo gana lietinga.
„Buvome įpratę, kad liepos vis būdavo labai karštos ir dažnai sausos, o ši buvo tikrai lietuviško oro. Nors atskirais dešimtadieniais orai skyrėsi, mėnesio vidurys buvo vėsesnis, o pirmos dienos labai šiltos“, – pasakojo pašnekovas.

Rugpjūtis, anot B. Medinio, neturėtų būti kažkuo išskirtinis. Sinoptikai ilgalaikėse prognozėse dideliais išsišokimais negąsdina.
„Pirma mėnesio savaitė bus sausesnė, turėtų vyrauti gražūs ir šilti orai, oro temperatūra dienomis priartės prie 25 laipsnių, naktimis bus apie 15 laipsnių. Visas pirmas mėnesio dešimtadienis turėtų būti neblogas, žemdirbiams tai labai gerai“, – kalbėjo Biržų meteorologijos stoties vyriausiasis stebėtojas.

Plačiau skaitykite rugpjūčio 2 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (4 Eur/mėn.)

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video