2024/03/29

 

PAPLŪDIMIAI VASAROTOJŲ AKIMIS

Vėjuotą antradienio vidudienį pamaryje buvo mažai poilsiautojų.

Vasara jau persirito į antrą pusę. Liepos pabaiga ir pirma rugpjūčio pusė, anot meteorologų, pats tinkamiausias metas atostogauti, nes šiuo metu orai poilsiautojams būna palankiausi. Tada stengiamasi naudotis visais vasaros malonumais, vienas jų – maudynės.
Karštą, nors ir vėjuotą, šios savaitės antradienį apsilankėme oficialiuose Kupiškio paplūdimiuose ir pasidomėjome, kokia vasarotojų nuotaika, ko pasigenda, kuo džiaugiasi, ar saugiai jaučiasi prie šių vandens telkinių.

Jurga BANIONIENĖ

Vidudienį pamaryje, Aukštupėnų poilsiavietėje, buvo nedaug poilsiautojų. Vieni deginosi, kiti vaišinosi kava, vaikai pramogavo žaidimų aikštelėje. Užkalbinta Rita Liukumienė pasakojo, kad yra iš Panevėžio, bet čia, Kupiškyje, likę tėvų namai, tad dažnai atvyksta vasaroti.

„Mūsų paplūdimys yra prie Kalkyno, mes užaugome netoliese. Tačiau dabar, kai jį sutvarkė, Kalkynas labai sugadintas. Dugne daug dumblo, maudytis neįmanoma, nėra kur paplaukti, už kelių metrų viskas užaugę. Įrengė lyg ir paplūdimį, bet jis visai nefunkcionalus, išnaudoti pinigai, o nieko nepadaryta. Kalkakmenis valo vandenį, tad čia būdavo pats švariausias Kupiškyje vanduo, o dabar jis nebevalomas. Esame nusivylę, maudydavomės tik ten.

Ir vietiniai tą patį sako, kad Kalkynas sugadintas“, – skundėsi pašnekovė.

Plačiau skaitykite liepos 30 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (4 Eur/mėn.)

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video