2024/04/26

 

NE VILKAMS ŽMONĖS GYVULIUS AUGINA

Ričardo Barzdenio ūkyje – vilkų puota, išpjauta dvidešimt dėmėtųjų elnių. Vaidutės Stankevičienės nuotrauka

Žižmariškio kaimo ūkininkas Ričardas Barzdenis apstulbęs – antradienio naktį vilkai išpjovė net dvidešimt dėmėtųjų elnių. Tai vienas stambiausių vilkų išpuolių šiemet.

Kristina VALYTĖ

Su R. Barzdeniu pasikalbėjome trečiadienį, kai pašnekovas laukė, kada žvėrelių atvažiuos išsivežti utilizavimo įmonė. Už išvežimą nieko nesitikėjo gauti, džiaugtųsi, kad nors nereikėtų primokėti. „Penkiolika metų elnius veisiu, dar taip nėra buvę. Vilkai visai suįžūlėjo“, – sakė ūkininkas.

Anot jo, čia tikrai ne vieno vilko darbas, visos šeimos pasidarbuota. „Gavau pamoką, kad tinklinės tvoros nepakanka, elnius aptversiu elektriniu piemeniu“, – teigė R. Barzdenis. Vilkai išpjovė beveik trečdalį bandos, liko septyniasdešimt elnių. Nors tikslių nuostolių ūkininkas neskaičiavo, bet faktas, kad jie – tūkstantiniai. „Šiemet per Jonines esu vilką ir akis į akį susitikęs. Aš vienoje aptvaro pusėje, jis kitoje, vienas į kitą pasižiūrėjome. Ir še tau kad nori, kaip atsitiko“, – kalbėjo R. Barzdenis.

Plačiau skaitykite liepos 30 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (4 Eur/mėn.)

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Geriau vilkai ispJaus nei godus ukininkas.

  • Paleisk, Ričardai tuos žvėrelius į laisve.

  • O kam tau tos stirnos šiaip pasimandravot prieš putiovus draugelius.

  • Nors keli zvereliai nebekentes. Ar kas nors mate kokiomis salygomis pas si ukininka gyvena zverys. Ir gyvuliai. Buvome su seima uzsuke pasiziureti . Pakraupome. Kur ziuri gyvunu apsauga? Ar tiesiog savu neliecia nes rotoristai visi

  • Pasirodo kad vilkams. o elniai net ne gyvuliai o žvėrys. jie turi gyventi laisvėje.

Rekomenduojami video