2024/04/24

 

PO ILGOS PERTRAUKOS SUSIRINKO BITININKAI

Susirinkime bitininkai ne tik aptarė jiems svarbius klausimus, bet ir išgirdo specialistų patarimų, kaip gauti valstybės paramą bitininkavimui.

Šeštadienį, liepos 23 dieną, po metų pertraukos buvusiame vaikų lopšelyje-darželyje, kur šiandien įsikūrusi Kupiškio viešoji biblioteka, vyko visuotinis bitininkų susirinkimas.
Pasak Kupiškio bitininkų vadovo Rimgaudo Markelio, buvę COVID-19 suvaržymai kurį laiką neleido visiems susiburti ir gyvai aptarti reikalų. Į susirinkimą pakviesti ir Lietuvos ūkininkų sąjungos rajono skyriaus, Žemės ūkio konsultavimo tarnybos, Trečiojo amžiaus universiteto atstovai. Buvo aptarti bitininkams aktualūs dalyvavimo europiniuose projektuose klausimai, aplinkosauga, bendradarbiavimas su kitomis nevyriausybinėmis organizacijomis, pasirengimas liepos gale vyksiančiai respublikinei bitininkų šventei.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Šiandien Kupiškio bitininkų draugijai priklauso per 100 bitininkų, kurie laiko daugiau nei 3 tūkst. bičių šeimų.
R. Markelis sakė, kad pastaruoju metu aptarti reikalų rinkdavosi tik rajono Bitininkų draugijos valdyba. Buvęs karantinas dėl COVID-19 ligos neleido kas ketvirtį šaukti visuotinių susirinkimų.

Jis supažindino susirinkimo dalyvius su nauja rajono Bitininkų draugijos valdyba, kurią sudaro devyni nariai, įskaitant ir šios organizacijos vadovą.
Be vadovo, valdybai priklauso jo pavaduotojas Edikas Puipas, atsakingas už bičių vaistus, Antanas Jančys, paskirtas rinkti draugijos nario mokestį. Ignas Jackevičius įpareigotas domėtis bitininkystės mokslo naujovėmis ir jas skleisti, šviesti bitininkus. Genutė Petrylienė atlieka draugijos sekretorės pareigas – rašo susirinkimų protokolus, apie juos informuoja kitus draugijos narius ir pan.

Plačiau skaitykite liepos 26 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (4 Eur/mėn.)

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video