2024/04/26

 

IDĖJŲ PROJEKTAI – KUR SĖKMĖS PASLAPTIS? 

Valdas Šateika, buvusio geležinkelininkų vandentiekio bokšto, kuris tapo Subačiaus simboliu, viršūnėje. . Valdo Šateikos nuotrauka.

Šiemet rajono bendruomenės iniciatyvų, skirtų gyvenamajai aplinkai kurti ir plėsti, projektų idėjų konkurse dalyvauja tik du projektai. Viena iniciatyva atkeliavo iš Alizavos, antra iš Noriūnų. Abu projektai turi panašumo ir yra susiję su treniruoklių aikštelės įkūrimu. Apie tai skaitytojai jau buvo informuoti.
Šį kartą apie bendruomenės idėjų projektus, kodėl jais mažai domimasi, kokia gali būti sėkmės priežastis, pasikalbėjome su Valdu Šateika, Subačiaus miesto bendruomenės atstovu, kuris buvo vienas to projekto iniciatorių.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Pernai įgyvendinti du projektai. Sutvarkytas Kalkyno ežero Kupiškyje pakrantes, laimėjus finansavimą iš Savivaldybės per idėjų konkursą, apžiūrėjome, kai domėjomės, kaip atrodo miesto paplūdimiai vidurvasarį. O apie Subačiuje įgyvendintą projektą išsamesnės informacijos nebuvo.

Subatėnai dabar pagrįstai gali didžiuotis, kad turi Subačiaus miesto įkūrimo simbolį. Taip vadinosi ir pernai idėjų konkursui teiktas jų projektas, sulaukęs didžiausio visuomenės palaikymo.
„Aš nusivylęs, kad šiemet tik du pateikti idėjų projektai ir abu susiję su treniruokliais. Nesakau, kad šie projektai blogi, bet treniruokliams lėšų galima gauti iš kitų šaltinių, pvz., per Žemės ūkio ministerijos projektus ir kt. Manau, kad bendruomenės idėjų konkursui reikėtų teikti originalesnius, neįprastus projektus.

Plačiau skaitykite liepos 23 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (4 Eur/mėn.)

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video