2024/05/02

 

PAS MUS COVID-19 BANGA DAR NEKYLA

ELTOS nuotrauka

Vasara persirito į antrą pusę. Pasaulyje vėl galvą kelia COVID-19 pandemija, žmonijos sveikatai grėsmę kelia naujos šio viruso mutacijos.
Lietuvoje pastaruoju metu COVID-19 ligos atvejų vėl ėmė daugėti, nepaisant to, kad vasara. Kai kurios gydymo įstaigos jau griežtina reikalavimus, kad išvengtų didesnio šios ligos proveržio.
Kokia nuotaika yra Kupiškio sveikatos priežiūros įstaigose?

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Kas Kupiškio pirminės asmens sveikatos priežiūros centre (PASPC) lankėsi vasaros pradžioje, dar pamena, kad reikėjo būti su medicininėmis kaukėmis. Kai kurie žmonės ir šiuo metu gydymo įstaigose ar viešajame transporte jų neatsisakė.

Laura Polikevičienė, laikinai einanti Kupiškio PASPC direktorės pareigas, pakomentavo, kad kaukės buvo privalomos birželį sveikatos priežiūros įstaigose. Šiandien tas reikalavimas yra rekomendacinio pobūdžio. Bet gydytojo kabinete, kai yra artimesnis kontaktas su pacientu, kaukės tebėra privalomos ir šiuo metu. Sekame situaciją. Kol kas Kupiškio rajone nėra daug COVID-19 liga sergančių žmonių. Jei šios ligos atvejų daugės, bus ir griežtesni reikalavimai, norint išvengti didelio infekcijos protrūkio.

„Pacientų prie registratūros klausiama, ar jie nekarščiuoja, ar nekosti, nesloguoja. Atšaukus ekstremalią situaciją poliklinikoje atliekami tik greitieji COVID-19 testai. Tepinėlis imamas iš nosies. Testai yra sertifikuoti, patikimi. Juos iki liepos 1 dienos gaudavome nemokamai valstybės lėšomis iš Nacionalinės laboratorijos.

Plačiau skaitykite liepos 23 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (4 Eur/mėn.)

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video