2024/04/23

 

KODĖL REIKIA ŽYMĖTI KABELIUS?

Bet kurioje darbo vietoje pokyčiai yra įprastas reiškinys. Tokie dalykai kaip nauja įranga, minėtos įrangos judėjimas ir bet koks laidų pasikeitimas nėra matomas darbuotojams, nebent tai tinkamai dokumentuota. Jei jis tinkamai paženklintas, kabelių valdymo sistema gali padėti išspręsti ir tiksliai nustatyti, kur kyla problemų.

Aiškaus infrastruktūros komponentų ženklinimo pranašumai

Kadangi praktiškai kiekvienas procesas įmonėje priklauso nuo elektros sistemos, bet kokie sutrikimai gali turėti įtakos daugeliui procesų – nuo ​​IT iki pagrindinės infrastruktūros, todėl gali būti sustabdyta kasdienė verslo veikla ir gamyba. Phoenix Contact etiketėmis gali būti sužymėti laidai. Esant tokiems žymėjimams, infrastruktūros problemos išsprendžiamos greičiau.

Štai pagrindiniai aiškaus infrastruktūros komponentų ženklinimo pranašumai:

  • Paprastesnės trikčių šalinimo ir priežiūros procedūros, kurios taupo remonto ir judėjimo poreikius (tiek laiko, tiek išlaidų).
  • Sumažėjusios nuosavybės išlaidos kartu su visapusiška identifikacija, taip pat dinamiškomis valdymo ir administravimo sistemomis
  • Veiksmingesnis audito atitikimas ir kokybės užtikrinimas, atsižvelgiant į gamintojo ir montuotojo garantijas.
  • Neturėdama tinkamų etikečių, įmonė gali prarasti brangų laiką ir turtą, bandydama išsiaiškinti, kur ir kokia yra problema, prieš pradėdama ją išspręsti, be garantijos apsaugos ir ilgalaikės elektros, telekomunikacijų, garso ir vaizdo bei apsaugos tinklų priežiūros. sistemos, nuostoliai gali būti didžiuliai.

Ko turėtumėte ieškoti ženklinimo priemonėse?

Viskam yra standartas, per kurį galima ženklinti – nuo ​​kabelių iki spintelių, lentynų ir elektros skydų, yra tam tikri kriterijai, kurių reikia laikytis. Tinkamai pažymėta sistema bus naudinga visiems – IT technikai, rangovams, vadybininkams, konsultantams, dėstytojams ar savininkams.

Štai keletas punktų, į kuriuos turėtumėte atsižvelgti:

Bendrosios 606-B ženklinimo gairės – kai kurie iš plačiausiai pripažintų ir naudojamų ANSI/TIA-606-B ženklinimo standartų atitinka taisyklių rinkinį, kuris yra toks:

  • Etiketės turi būti generuojamos mašina;
  • Etiketės turi būti matomos abiejuose laido galuose;
  • Etiketės turi atitikti UL969 įskaitomumo, sugadinimo ir sukibimo specifikacijas;
  • Prižiūrint infrastruktūrą, etiketės turi būti aiškiai matomos;
  • Turėtų būti periodiškai tikrinama, ar etikečių būklė išlieka puiki;
  • Patalpų savininkai arba IT darbuotojai turėtų pasirūpinti, kad kabelių ir komponentų identifikavimo sistema būtų atnaujinta pagal poreikį, kad ji atspindėtų būsimus atnaujinimus;
  • Patalpų valdytojai turėtų nuolat registruoti pradinį įrengimą ir visus vėlesnius pakeitimus.

2012 m. patvirtintas ANSI/TIA-606-B pamažu vejasi pasaulį. Nors jos populiarumas tarp elektros rangovų užtrunka, tačiau pagrindiniai pranašumai yra didesnis aiškumas ir didesnis efektyvumas.

Elintos prekybos inf.

Užs. Nr. 931

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video