2024/04/27

 

ĮSPŪDINGA „PALĖVENIO“ BENDRUOMENĖS VEIKLOS ATKARPA

„Palėvenio“ bendruomenė praėjusį šeštadienį paminėjo savo veiklos 15 metų sukaktį. Tiksliau sakant, dar reikėtų prie šios sukakties pridėti dvejus metus, nes karantinas, matyt, tada sutrukdė visiems kartu susirinkti į šventę. Taip paaiškino šventės dalyviams vienas jos vedėjų Rimvydas Latvys. Su juo renginį vedė ir Violeta Laucienė.
Palėvenės dominikonų vienuolyno valdose, buvusiame vienuolyno svirne, įsikūrusi „Palėvenio“ bendruomenė rajone garsėja savo nuveiktais darbais ir naujomis idėjomis.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Bendruomenės pasveikinti buvo atvykęs didelis būrys gerbėjų – rajono valdžios, kaimyninių bendruomenių atstovai, šventės rėmėjai ir svečiai iš Žemaitijos, iš Šilalės rajono. Koncertavo Kupiškio kultūros centro kolektyvai, vaidintojai iš Žemaitijos. Vyko bendruomenės mėgėjų teatro „Prie Lėvens“ krikštynos.

Šiuo metu buvusiame vienuolyno svirne bendruomenė rengia patiekalų degustacijas, plenerus, edukacines programas, ekskursijas, vaikų stovyklas turistams ir kitiems rajono svečiams.

Kažin, kaip būtų susiklostęs vienuolyno pastatų likimas, jei ne atkaklus, kasdienis vietos žmonių siekis atgaivinti šią istorinę vietą.
Jau ūgtelėjo bendruomenės sodinta raudonlapių klevų juosta netoli vienuolyno. Vasarą pagrindinę kaimo gatvę puošia žydinčios gėlės, kuriomis irgi rūpinasi šios bendruomenės nariai.

Per šventinį renginį „Palėvenio“ bendruomenės pirmininkė Laimutė Juknevičienė prisiminė darbo pradžią.

Plačiau skaitykite liepos 19 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (4 Eur/mėn.)

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video