2024/04/26

 

NUO RUGPJŪČIO – GALIMYBĖ SKIEPYTIS VYRESNIEMS NEI 60 M. ŽMONĖMS 

Mariaus Morkevičiaus (ELTA) nuotrauka

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys teigia, kad, atsižvelgiant į naujas Europos vaistų agentūros rekomendacijas, nuo rugpjūčio pradžios ketvirta COVID-19 vakcinos doze bus leista skiepytis ir asmenims nuo 60 metų.

Ministras taip pat pažymėjo, kad nepriklausomai nuo amžiaus galimybė vakcinuotis bus sudaryta ir gyventojams, sergantiems lėtinėmis ligomis.

„Sveikatos apsaugos ministrai pastaruosiuose posėdžiuose kartu su Europos Komisija yra apsitarę, kad būtų gerai daryti visiems kuo daugiau bendrų tokių horizontalių sprendimų ir mažiau varijuoti, nes būtent skirtingos žaidimo taisyklės, skirtingos galimybės menkina pasitikėjimą vakcinomis, jeigu yra kažkokie skirtumai“, – tvirtino A. Dulkys.

COVID-19 atvejų vėl didėjant, Europos vaistų agentūra liepos 11 dieną paskelbė rekomenduojanti antrą stiprinamąją vakcinos nuo šios ligos dozę vyresniems nei 60 m. žmonėms.
Sveikatos apsaugos ministerija teigia, kad šiuo metu Lietuvoje didėjantis COVID-19 ligos atvejų skaičius nulemtas naujų omikron atmainos potipių, kurie didina tikimybę pakartotinai užsikrėsti koronavirusu.

ELTA

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video