2024/03/29

 

PAŠTAS – NAUJOJE VIETOJE

Praėjusį ketvirtadienį, liepos 14 dieną, Lietuvos pašto Kupiškio skyrius duris atvėrė Vytauto g. 42 name. Tai irgi atnaujintas istorinis statinys, kuriame yra buvusi ir mokykla, ir ligoninė, ir maisto, ir baldų parduotuvė. Prekybai šis pastatas tarnauja ir šiuo metu. Autorės nuotraukos

Kupiškėnai ir miesto svečiai nuo seno buvo įpratę, kad Kupiškyje paštas yra miesto centre, Gedimino gatvėje. Iš pradžių jis glaudėsi prieškario laikais statytame raudonų plytų mūrinuke, o prieš daugiau nei keturiasdešimt metų perkeltas kartu su tuo metu veikusiu telegrafu į šalia pastatytą naują daugiaaukštį pastatą.

Keičiasi gyvenimas. Didžiulis pastatas ištuštėjo. Pastaruoju metu paštui užteko tik dalies pirmo aukšto patalpų. Nuo liepos 14 dienos ir jos jau tuščios.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Kupiškio pašto skyrius liepos 14 dieną oficialiai duris atvėrė naujose patalpose Vytauto g. 42. Pasikeitė ne tik šios įstaigos vieta. Pašto klientų ir darbuotojų laukia ir daugiau naujovių.

Lietuvos pašto Kupiškio skyriaus veiklos pokyčius pakomentavo Lukas Zadarackas, Lietuvos pašto komunikacijos projektų vadovas.

Pasak jo, dėl Kupiškio pašto skyriaus perkėlimo į naujas patalpas čia dirbančių darbuotojų skaičius išliks nepakitęs.

Sprendimą perkelti pašto skyrių į naujas patalpas lėmė siekis klientams paslaugas teikti ne tik kokybiškai, bet ir šiuolaikiškai. Pagal naują Lietuvos pašto koncepciją įrengtame Kupiškio pašto skyriuje lankytojų laukia patogi klientų aptarnavimo salė, įrengtos savitarnos zonos, taip pat bus užtikrinamas neįgalių žmonių patekimas į paštą.

„Kartu norime atkreipti dėmesį, kad nuo liepos 14 d. keičiasi Kupiškio pašto skyriaus darbo laikas.

Antradieniais–penktadieniais paštas dirbs 9–17 val., šeštadieniais – nuo 9 val. iki 12 val.“, – pabrėžė pašnekovas.

Paklausus, koks likimas laukia senųjų pašto patalpų, L. Zadarackas atsakė, kad Lietuvos paštas siekia atsisakyti perteklinio ir savo veikloje nebenaudojamo nekilnojamojo turto. Todėl iškėlus pašto skyrių į naują vietą, bendrovė paprastai skelbia aukcioną arba turtą parduoda kita teisės aktuose nustatyta tvarka.

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • toks pokytis tikrai ne kliento naudai,,ir darbo laikas ir vieta nepatogūs…

  • Jei jau persikėlėte ir pakeitėte darbo laiką, gal nebūtų sunku ir pasitvarkyti informaciją internete?

  • ajajajai,vis niekad niekam neitiksi, svetimame kieme ir zole zalesne ir visi blogesni, tik ne mes patys hahaha

  • Arciau centro galejo but

  • Vis prastyn ir prastyn pašto paslaugos

  • Taip. Labai nepatogi vieta. pAGYVENĘ IR SUN KIAI VAIKŠČIOJANTYS NEATEIS, O JAUNIMAS APSEIS IR BE JO. tAI KAIP IR GERAS SPRENDIMAS PASISLĖPTI.

  • Ar yra galimybe reikalui esant pasiskambinti i paštą, galvoju kad gal nera telefono nr, darbuotojai atjungti nuo informacojos nes jau ir senose patalpose to nebuvo, i koki amžiu žengiame, kaip jums atrodo

  • Reikėjo dar už Kupiškio paštą įrengti. Dabar dar mažiau naudosiuos jo paslaugomis

  • Žinoma, būtų labai gražu Buvę paštą sugrąžinti į senajį raudonų plytų pastatą. Mano nuomone, būtų išsaugotas ir paveldas ir istorija. Bat matomai nebuvo galimybės įrengti taip dabar madingo pantuso neįgaliesiems. Ba man kažkaip nesitiki, juk dabar jau yra visokių keltuvų neįgaliesiems su vežimėliais ir be jų. Tagi matomai ti knoro pristigo

    • Sutinku

Rekomenduojami video