2024/03/29

 

KUPIŠKĖNUS APLANKĖ ŽEMĖS ŪKIO MINISTRAS

Žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas. Autorės nuotrauka


Praėjusį ketvrtadienį, liepos 14 dieną, Juodpėnuose, ūkininko Zigmanto Aleksandravičiaus ūkyje, vyko  BASF  (tarptautinė chemijos įmonė) organizuota lauko diena ir diskusija, tarp žemės ūkio, mokslo ir politikų „Tvarus ūkis – ateities kartoms“. Kalbėta apie tai, ar vieni ūkininkai gali išsaugoti bioįvairovę, kaip tai skatina valstybė, ar šiuolaikinis ūkininkavimas ir biologinė įvairovė – suderinama.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

 Diskusijoje dalyvavo  žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas ir grupė Žemės ūkio ministerijos specialistų, taip pat  europarlamentaras Juozas Olekas, įvairių žemdirbiškų organizacijų atstovai, ūkininkai iš įvairių Lietuvos vietovių.

Diskusija vyko Juodpėnuose, Z. Aleksandravičiaus ūkio dirbtuvių viename angare įrengtoje salėje.

Pirmiausia diskutuota apie tai, kas yra Europos Sąjungos Žaliasis kursas, bioįvairovė, tvarumas, kur visa tai nuves žemės ūkį.

Šioje diskusijoje pagrindiniai kalbėtojai buvo žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas, agronomė, BASF atstovė Roma Laurinkienė, europarlamentaras Juozas Olekas, Žemės ūkio ministerijos atstovė Jurgita Stakėnienė, ūkininkai Šarūnas Šiušė, Ignas Koženiauskas, Gedas Špokauskas, Ignas Puidokas.

Vėliau visų renginio dalyvių buvo  apžiūrėti pasėliai – Invigor® žieminių rapsų hibridų kolekcija ir aptarta žieminių kviečių auginimo technologija ir kaip kviečiais pasirūpinti rudenį.

Svečiams rajono Ūkininkų sąjungos vadovas Zigmantas Aleksandravičius, kurio ūkyje vyko šis susitikimas, surengė ekskursiją po Juodpėnų apylinkes ir parodė šių dienų skaudulius – baigiančią sugriūti Naujikų kaimo fermą, apžėlusius melioracijų griovius, kaimo namus, dengtus asbestiniu šiferiu.

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Su ta ekskursija zigmai prajuokinai, kas sugriove ta naujiku ferma, jus patys, neatejo is kitur o del grioviu kas sunku paimt pjukla isipjaut ar cia problema kad reiktu rodyt kad apsileide esat. Del namu asbesto siferiu dengtu tau zigmai geda butu ukininkas, bendruomenes pirmininkas esi paimk ir apdenk tuos namus bus indelis i kaimo pagrazinima, tau daug nekainuos bus visiems grazu tave mines geru zodziu.

Rekomenduojami video