2024/04/25

 

JUODPĖNŲ BENDRUOMENĖ TĘSIA TRADICIJĄ

Ukrainietiškų barsčių ragautojų nestigo. Autorės nuotrauka

Liepos 8 d. tradicinė Juodpėnų kaimo šventė „Po liepomis“, vykusi buvusios mokyklos kiemelyje, sukvietė ne tik šio kaimo žmones, bet ir didelį būrį svečių. Skambėjo sveikinimo žodžiai ir muzika, sukosi šokėjų poros, vyko sporto varžybos, vaikų laukė nemokamas batutas, piešimas ant veidų ir burbulų šou. Visi galėjo paskanauti ukrainietiškų barsčių, armėniškų šašlykų ir kitokių vaišių, kažką įsigyti prekybininkų mugėje.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Renginio pradžioje sveikinimo žodį tarė Juodpėnų bendruomenės pirmininkas Zigmantas Aleksandravičius. Jis sakė, kad šiemet kaimo šventėje dalyvauja ir Ukrainos atstovai, kurie čia gyvena. Taigi renginys įgijo tarptautinį atspalvį.

Pirmiausia tylos minute pagerbti mirę bendruomenės nariai. Šventės pradžios akcentas buvo ne trankūs fejerverkai, bet uždegtas kieme prie kūdros sukrautas iš senų vėjovartų laužas.
Anot Z. Aleksandravičiaus, tai tokia ekologiška fejerverkų alternatyva.

Bendruomenės pirmininkas pasveikino du bendruomenės narius, Valdą Jačiauską ir Marių Lesmanavičių, kurių gimtadieniai sutapo su kaimo šventės data. Taip pat jis įteikė dovanėles tiems jų kaimo bendruomenės nariams, kurie padėjo pasirengti šventei, tvarkė aplinką. Tai Bronei Tručilauskienei, Ritai Liogienei, Danguolei Blaževičienei, Dalei Melienei, Arūnui Šereliui, V. Jačiauskui, laužo įkūrėjui Vidmantui.
Specialus prizas atiteko draugams iš Ukrainos, kurie šventės dalyviams virė ukrainietiškus barščius.

Plačiau skaitykite liepos 12 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (4 Eur/mėn.)

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video