2024/04/19

 

MOKYKLA PRIEŠ NOSĮ UŽTRENKĖ DURIS

Kupiškio rajono savivaldybės būsto fondą sudaro 222 būstai, 157 iš jų yra socialiniai būstai. Kristinos Valytės nuotrauka

Skausmingą mokyklų tinklo pertvarką, rajono švietimo atstovų teigimu, sąlygoja prasta demografinė situacija. Mokinių mažėjant, kaimo mokyklos tampa didesniųjų skyriais. Kiekvienas vaikas joms turi būti aukso vertės, nes tai – garantas dar bent kažkiek išlikti.

Bet būna ir tokių atvejų, kad mokyklos renkasi. Redakciją pasiekė informacija, kad vienoje jų atsisakyta priimti mokytis vaiką. To priežastis – jis sudėtingo būdo.

Jurga BANIONIENĖ

Pagalbos trūksta

Pokalbis su vaiko mama (vardas ir pavardė redakcijai žinomi) nebuvo lengvas. Problemos moteris neneigė, ji yra.

„Mano vaikas sudėtingas. Jis turi elgesio problemų, nors mokosi labai gerai, bet mes lankomės pas psichologus, kad vaikas išmoktų susitvarkyti su savo pykčiu“, – kalbėjo pašnekovė.

Ji tvirtino suvokianti, kad mokyti tokį vaiką sunku. Kai kreipėsi į mokyklos, kurioje norėjo, kad atžala mokytųsi, vadovą, paaiškino, kad jis išties sudėtingo charakterio, kad jam reikia ypatingo dėmesio. Gavo atsakymą, kad viskas gerai, o vėliau sužinojo, kad mokykla mokyti jos vaiką atsisakė.

Plačiau skaitykite liepos 5 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (4 Eur/mėn.)

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Modernios visuomenės absurdo teatras :DDD pedagogų kaip specialistų darbas yra surasti kalbą su bet kokiu vaiku, tam jie ir yra pedagogai. Tiesiog juokas pro ašaras :DDD Davai visi nebedarykim nieko, nes per sunku dirbti :DDDD Papršašykim valstybės vadovo vytauto socialinių kreditų sistemos ir visi galėsim sėdėt tapšnokliuose ir per dienas nieko nedaryt tik tėliko žinias spoksot, ten viską paaiškins ko reikia bijot, o kas draugai :DDDDD

    • nusikalbate

  • Nusistatykit poreikius ir gausit individualų mokymą. Labai geras dalykas saugant vaiko nervų sistemą.

  • Suprantu, kad reikia vaiką mokyti. bET KODĖL DĖL JO TURI KANTĖTI KITŲ VAIKŲ MOKYMAS? mOKYTOJAI NE DIEVAI, KAD DARYTŲ STEBUKLUS. gAL YR GALIMYBĖ MOKYTI NAMIE? pASINAUDOKIT. tikrai geras dalykas nesivaldančiam vaikui.

    • Kai kurie tėvai, mokymasį namie yra pasidarę jau nuo slogos psichodelikos laikų, kai per šantažą traumuodavo vaikus su savo kaukėm ir pagaliukais nosyje. Variantų tikrai yra, dar net geriau jei tėvai patys apsiimtų mokyti, nes dabartinis švietimas yra realiai indoktrinacija, o ne edukacija 😉

Rekomenduojami video