2024/04/29

 

STOGAI IR JŲ ĮRENGIMAS, KAIP NESUKLYSTI IR PASIRINKTI TINKAMĄ STOGO DANGĄ?

Stogas – svarbiausias elementas namuose, saugantis būstą ir jo šeimininką nuo netikėto lietaus bei šalto ir karšto oro. Jei stogas nebus tinkamai parinktas, patirsite didelių finansinių nuostolių. Stogą reikia rinktis atsakingai, nes visi norime, kad jis tarnautų ilgai ir puoštų kiemą gražia išvaizda. Stogo variantų yra labai daug ir kartais gali būti sunku išsirinkti ir suprasti, kuris yra geriausias, tinkamiausias ar ekonomiškiausias, todėl reikalinga profesionali konsultacija. Jei nežinote, kaip įrengti ar atnaujinti stogą, geriau kreipkitės į profesionalus, nes jie užtikrins, kad Jūsų stogas tarnaus ilgai ir nereiks jo keisti dar daugelį metų.

Skardinis stogas, kuriuo liks patenkinti net ir išrankiausi pirkėjai

Plieninės plokštės pasižymi dideliu stiprumu, lengvu svoriu ir lengvu apdirbimu. Norint įrengti šią dangą, nereikia jokių specialių stogo dengimo technikų ar įrankių. Pjaunant šias plokštes nesusidaro sveikatai kenksmingos dulkės ir dūmai. Kiekvienos lentos ilgis apskaičiuojamas ir gamykloje supjaustomas iki konkrečios montuojamos stogo vietos ilgio.

Plieniniai stogai, padengti aukštos kokybės polimerais, išsiskiria kompaktiškumu, ilgaamžiškumu ir gražia išvaizda. Be to, plieninė danga neriboja šalčio ciklų skaičiaus ar maksimalaus pasvirimo kampo, ją galima montuoti net vertikaliai. Stogai iš „Budmat

 ir fasadai yra lengvai valdomi ir reikalauja minimalios priežiūros. Jei ieškote stogo ar norite gauti daugiau informacijos, apsilankykite Budmat.

Kokie yra pagrindiniai atrankos kriterijai renkantis stogus namams su šlaitiniu stogu?

Pirma, verta išsamiai įvertinti visas medžiagas ir darbus. Paprastai tariant, nesunku garantuoti, kad čerpių kaina yra tik dalis stogo sąmatos, tačiau renkantis geresnės kokybės dažus, galutinė stogo išvaizda, ilgaamžiškumas ir garantija aiškiai skiriasi. Čerpių profiliai tinka visiems stogams, kurių nuolydis ne mažesnis kaip 14 laipsnių.

Mažiau šlaitiniams stogams galite rinktis trapecijos formos profilius (pradedant nuo 9 laipsnių) arba klasikinius šildymo profilius (pradedant nuo 7 laipsnių). Plieninių stogų spalvų pasirinkimas yra platus, dėl to kiekvienas ras tai, ko ieško.

 

Specialistai sutaria, kad tinkamai apšiltinus stogą ar palėpės grindis namuose nesigirdės triukšmo

Šilumos izoliacijai dažniausiai naudojama ne mažesnė nei 25 cm. storio mineralinė vata arba stiklo vata, ji taip pat puikiai izoliuoja garsą. Bet jei stogas neapšiltintas, pasirinkus bet kokią stogo dangą triukšmo ir perkaitimo neišvengsite. Dažnai manoma, kad metaliniai stogai vasarą įkaista, tačiau jei stogas apšiltintas ir tarp izoliacijos ir stogo dangos yra tvarkingas oro tarpas, tai tik mitas.

Nepriklausomai nuo stogo dangos, visada turi būti įrengti ventiliaciniai oro tarpai. Kuo labiau įkaista stogo danga, tuo greičiau oras kils į viršų ir išeis iš išorės. Dėl to įkaitęs oras nelieka ir šiluma neprasiskverbia per storą izoliaciją ir nepatenka į pastato vidų. Jokiomis aplinkybėmis negalima naudoti abrazyvinių metalo pjovimo peilių šalia stogo dangų, nes tai gali nudeginti, sugadinti apsaugą nuo korozijos ir anuliuoti garantiją. Pjaudami lakštą naudokite specialius nešildomus įrankius.

Išsirinkite sau tinkamą stogą ir mėgaukitės savo namų kokybe bei grožiu. Juk namo stogas ne tik patikimas, bet ir labai gražus, o tai tikrai svarbu ne tik Jums, bet ir mums, dėl to pasirinkite geriausios kokybės statybines medžiagas, kad stogas išliktų gražus ir kokybiškas daugybę metų.

Budmat inf.

Užs. Nr.877

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video