2024/04/26

 

SPORTAVO IR IŠBANDĖ KOMPENSACINĖS TECHNIKOS NAUJOVES

Prie Kupiškio marių Aukštupėnų paplūdimyje birželio 28 dieną surengta sportinio užimtumo diena. Į ją buvo susirinkę Kupiškio krašto žmonių su negalia, Aklųjų ir silpnaregių sąjungos Kupiškio skyriaus, giminiškos organizacijos iš Rokiškio atstovai. Į renginį buvo atvykęs ir rajono meras, Savivaldybės administracijos atstovai.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Tą dieną šio paplūdimio krepšinio aikštelėje vyko ne tik smiginio, bočios (rutulių mėtymo) rungtynės, bet ir pristatyti varytuvai, kurie montuojami prie vežimėlių, pritaikytų judėjimo negalią turintiems žmonėms. Šie prietaisai padeda lengviau ir sparčiau judėti vežimėliu.

Varytuvus pristatė Lietuvos žmonių su negalia sąjungos atstovė, projekto „Žmonių su sunkia fizine negalia įtrauktis per sportinio užimtumo veiklą“ vadovė Ginta Žemaitaitytė, atvykusi iš Vilniaus.
Pasak jos, rodos, 2018 metais Higienos institutas atliko tyrimą, kiek Lietuvoje yra sportuojančių žmonių. Kupiškio rajonas atsidūrė tarp tų, kur žmonės gana mažai laiko skiria sportinei veiklai. Taigi darytina prielaida, kad čia neįgalūs žmonės irgi mažai sportuoja.

Plačiau skaitykite liepos 2 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video