2024/03/29

 

SALAMIESTĖNŲ VARGAI DĖL GYVŪNŲ ŽENKLINIMO

Jurgitos Žiukaitės nuotrauka

Salamiestėnė Danutė Palaimienė papasakojo, kad kai kuriems jos kaimo gyventojams kilo nesusipratimų dėl gyvūnų ženklinimo.

Viena kaimynė vežė į Uteną kastruoti šunį. Ten paaiškėjo, kad gyvūnas paženklintas, bet apie tai nėra jokių duomenų Gyvūnų augintinių registre.

Kita salamiestėnė su tokia pat problema susidūrė, kai nuvežė šunį operuoti į vieną veterinarijos kliniką.

Kodėl taip nutiko?

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Pasak D. Palaimienės, veterinarijos gydytojas Algirdas Tarailis paprašė jos padėti suburti kaimo žmones, kurie nori paženklinti savo gyvūnus ir paskiepyti nuo pasiutligės ar kitų ligų. Ji geranoriškai tai padarė. Balandžio 26 dieną buvo paženklinta 12 gyvūnų, o gegužės 3 dieną – 23 gyvūnai.

Kaip minėta, veterinarijos gydytojas visų paženklintų gyvūnų laiku neįtraukė į duomenų bazę.
Dėl to kreiptasi į Maisto ir veterinarijos tarnybą, į veterinarijos gydytoją-inspektorę Vidą Kaupienę. Netrukus reikalai pasitaisė. Paženklintų gyvūnų duomenys buvo surašyti į sistemą. Bet vėl ne viskas sklandžiai padaryta.

Dokumentuose apie gyvūnų ženklinimą, vakcinaciją, kuriuos atvežė A. Tarailis, padaryta klaidų.
Moteris suskaičiavo, kad rado aštuonias klaidas (neteisingai nurodyti gyventojų adresai, su klaidomis parašyta pavardė), o 27 gyventojų dokumentai buvo tvarkingi. Paprašytas ištaisyti klaidas, A. Tarailis ranka jas ištaisė.

Plačiau skaitykite liepos 2 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video