2024/04/30

 

KAIP PASLĖPTI VEIDO ODOS TRŪKUMUS?

Unsplash nuotrauka

Skaistalai yra naudojami tam, kad paryškintų veido bruožus, jie padeda bendrai veido išvaizdai suteikti gyvybingumo ir jaunatviškumo. Prireikus, jų dėka galima paslėpti ir kai kuriuos veido išvaizdos trūkumus.

Kokios yra veido skaistalų rūšys?

Skaistalai yra dviejų rūšių – sausi ir kreminiai. Sausieji skaistalai, dar būna vadinami rutuliniais, yra pritaikyti riebesnei odai, ant kurios akivaizdžiai matosi išsiplėtusios didelės poros. Šio tipo skaistalus geriausia naudoti vakare, kad nusausintų pernelyg susikaupusius ant veido riebalus. O kreminiai skaistalai yra skirti į sausėjimą linkusiai odai, todėl jie tinka naudoti dieną. Jie ne tik padaro skaistesnę odą, bet ir ją maitina.

Kokios yra veido formos?

Veidai pagal savo formą yra skirstomi į apvalius, ovalius, pailgus ir plačius. Neužtenka vien pasirinkti norimus skaistalus, dar reikia išmanyti ir kaip jais kuo tinkamiau dažytis. Visažistės iš savo praktikos skelbia, jog kiekviena veido forma reikalauja atskiros dažymosi gudrybės. Tik jas naudojant galima pasiekti labai gerų rezultatų, išryškinti anksčiau galbūt nepastebėtus grožio privalumus.

Kaip tinkamai tepti skaistalus ant skirtingų veido formų?

Jeigu veidas yra apvalus, reikia įtraukti skruostus ir po skruostikauliais įstrižai braukti atskirai po vieną V raidę sudarančias linijas. Jos turėtų prasidėti ties ausimis ir eiti link lūpų kertelių. Dar papildomai galima švelniai paryškinti siauriausią smilkinio plokštės dalį. Ovaliame veide, jeigu norima sušvelninti smakro išvaizdą, šiek tiek skaistalų galima patepti palei skruostikaulių šonus, o paskui juos paskleisti žemyn. Kad dar labiau išryškėtų veido privalumai, skaistalus galima tepti ir virš antakių, pasiekiant plaukų augimo liniją.

Jeigu veidas yra pailgos formos, jį šiek tiek praplatinti galima, skaistalus tepant horizontalia linija aukščiausiuose skruostikaulio taškuose, pamažu ją keliant link plaukų augimo linijos. Kampuoto veido linijas sušvelninti padės skaistalų linijos, vedamos nuo aukščiausių skruostikaulių šoninių taškų žemyn. Bendrą tokio veido išvaizdą padės patobulinti ir švelni skaistalų linija išvesta virš antakių lankelių. O plačiam veidui darant makiažą, geriausia naudoti vertikalias skaistalų linijas, nes tada jo platumas vizualiai tarsi susiaurės. 

Market Rats inf.

Užs. Nr. 859

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video