2024/03/28

 

V. LANDSBERGIUI SUTEIKTAS VALSTYBĖS VADOVO STATUSAS

Vytautas Landsbergis. Dainiaus Labučio (ELTA) nuotr.

Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo pirmininkui Vytautui Landsbergiui suteiktas valstybės vadovo statusas. Klausimas dėl statuso suteikimo V. Landsbergiui buvo nesėkmingai keltas dar praėjusios kadencijos metu.

Už įstatymo projektą balsavo 74 parlamentarai, prieš – 1, susilaikė 4 Seimo nariai.

ELTA primena, kad išvakarėse į paskutinį pavasario Seimo sesijos posėdį valdantieji įtraukė įstatymo projektą, kuriuo numatoma suteikti Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo pirmininkui Vytautui Landsbergiui valstybės vadovo statusą. Seimo pirmojo vicepirmininko Jurgio Razmos teigimu, sprendimas įtraukti kontroversiškų parlamentarų nuomonių sulaukusį klausimą buvo priimtas siekiant įdėti visus įstatymo projektus, kurie yra praėję svarstymo stadiją.

Nuogąstaudami opozicijos nariai, kad valdantieji klausimą dėl vadovo statuso sugalvojo įtraukti vėlyvą trečiadienio vakarą, inicijavo klausimo išbraukimą iš darbotvarkės, tačiau valdantieji priekaištus atmetė ir klausimas darbotvarkėje liko.

Liberalų sąjūdžio frakcijos vardu klausimo priėmimas buvo atidėtas pusvalandžio pertraukai.

Projektą, kuriuo siūloma įtvirtinti, kad Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo pirmininkas buvo atkurtos nepriklausomos Lietuvos valstybės vadovas, parengė ir parlamentarams praėjusių metų birželio mėnesį svarstyti pateikė Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, konservatorių frakcijos seniūnė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė, Laisvės frakcijos seniūnė Ieva Pakarklytė bei konservatorė Paulė Kuzmickienė.

ELTOS inf.

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video