2024/04/19

 

ATOSTOGŲ KRYPTYS – PAJŪRIS, IR NEATRASTI KUPIŠKIO KAMPELIAI

Jurgos Banionienės nuotrauka

Pagaliau pasijuto vasara. Netrukus prasidės antras jos mėnuo, liepa, kai daugelis linkę pailsėti. Smarkiai išaugusi infliacija, kuri, pasak ekonomistų, gali išsilaikyti visą vasarą, gyventojų atostogų planų nekeičia – net ir karo, infliacijos akivaizdoje žmonės nelinkę taupyti.
Kur ketina atostogauti kupiškėnai? Ar užtenka Lietuvos, ar lekia į tolimesnius kraštus? Kiek pinigų atostogoms yra numatę skirti?

Jurga BANIONIENĖ

Remiantis „Swedbank“ duomenimis, atsiskaitymų mokėjimų kortelėmis mastas oro uostuose ir viešbučiuose yra beveik du kartus didesnis nei prieš pandemiją ir pasiekė visų laikų rekordą.
Pagal Lietuvos oro uostų pateikiamą informaciją, vien per gegužės mėnesį per šalies oro vartus keliavo daugiau nei pusė milijono keleivių. Tuo tarpu Kauno oro uosto rodikliai antrą mėnesį iš eilės lenkia rekordiniais laikomus 2019 metų rezultatus.

Išlaidos restoranuose irgi rodo, kad gyventojai irgi nelinkę keisti malonių įpročių. Išlaidos šiame sektoriuje sparčiai auga ir taip pat gerokai viršija prieš pandemiją buvusį lygį.
Visgi, džiaugsmas dėl augančių gyventojų išlaidų pramogoms ir kelionėms gali būti gana trumpalaikis, dėl sutrūkinėjusių tiekimo grandinių kylančios maisto bei žaliavų kainos artimiausiu metu per daug išlaidauti neleis. Tikėtina, kad trečią šių metų ketvirtį išlaidos ne būtiniausioms reikmėms ir pramogoms turėtų pradėti menkti.

Plačiau skaitykite birželio 28 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (4 Eur/mėn.)

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video