2024/04/26

 

PO ALINANČIOS KAITROS – LIŪTYS

Taip šiandien ryte atrodė Vilniaus gatvės. Gin Tarės | Orų entuziastai nuotrauka

Orų išdaigos nesibaigia. Vakar pavakare virš Kupiškio grėsmingai kaupęsi lietaus debesys sugebėjo į žemę paleisti vos kelis lašelius lietaus. Trumpas, bet smarkus lietus nuprausė Anykščius.

Škvaliniai vėjo sustiprėjimai ir išlaužytos šakos, net medžiai. Stiprios liūtys, perkūnijos, vietomis kruša – tokia buvo vakarykštė diena.

Ši diena irgi kai kur prasidėjo audringai. Apie 5.30 val. tiesiai virš Vilniaus susidarė nedidelio skersmens liūties židinys, kuris labai lėtai judėdamas išpylė nemažai vandens. Dėl įvairiausių papildomų priežasčių (kai kur užsikišusių nuotekų grotelių, senų ir netinkamų nuotekų surinkimo sprendimų) žemesnės vietos kaipmat tapo ežerais. Atrodo, kad labiau skendo centrinė ir šiaurinė miesto dalys.

Tokie pavieniai intensyvių liūčių židiniai yra ir kitose Lietuvos vietose. Liūčių ir gatvių apsėmimų šiandien tikrai dar bus. Kuriose vietovėse prilis daugiausia, šiuo metu pasakyti neįmanoma.

Remiantis naujais Biržų meteorologijos duomenimis, šiandien Kupiškyje turėtų būti kaitra – 30 laipsnių karščio, o lietaus neturėtume sulaukti.

Parengta pagal „Facebook“ paskyros „Orai ir klimatas Lietuvoje“, www.orai.biz inf.

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video