2024/03/28

 

ĮVERTINO KETVERIŲ METŲ MEDŽIOKLĖS TROFĖJUS

Vertinti pristatyta apie 500 medžioklės trofėjų.

Praėjusį penktadienį, birželio 3 dieną, Aleksandrijos kaime, „Jantos“ kavinėje, vyko Panevėžio apskrities medžioklės trofėjų vertinimas. Medžiotojai biržiečiai, kupiškėnai, panevėžiečiai, pasvaliečiai ir rokiškėnai atvežė apie 500 trofėjų – elninių žvėrių ragų ir plėšriųjų žvėrių kaukolių. Juos apžiūrėjo ir įvertino 14 kvalifikuotų ekspertų.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Penktadienio ryte į didžiąją kavinės „Janta“ salę vos tilpo eksponatai. Kai kurie dar nebuvo iškrauti ir iš automobilių.

Bronislovas Domža, Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugijos (LMŽD) Kupiškio skyriaus valdybos pirmininkas, LMŽD tarybos narys, sertifikuotas medžioklės ekspertas, buvo atsakingas už Panevėžio regiono medžioklės trofėjų vertinimo organizavimą.

Jis papasakojo, kad vertinami medžioklės trofėjai, sumedžioti per pastaruosius ketverius metus. Jie vertinami pagal Tarptautinės medžioklės ir medžiojamosios faunos apsaugos tarybos (CIC) metodiką. CIC populiarina tausojantį medžioklės išteklių naudojimą, laukinių gyvūnų ir buveinių saugojimą, vietos bendruomenių ir tradicijų puoselėjimą, įskaitant medžioklės įvairovę. Kai medžioklės trofėjus gauna ekspertų įvertinimą, tuomet medžiotojas jį gali eksponuoti įvairiose parodose.

Plačiau skaitykite birželio 7 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (4 Eur/mėn.)

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video