2024/05/05

 

PAAIŠKĖJO DIREKTORIAUS KONKURSO LAIMĖTOJAS

Kęstutis Mekšėnas laimėjo konkursą Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos direktoriaus pareigoms eiti. Nuotrauka iš asmeninio pašnekovo albumo

Kupiškio technologijos ir verslo mokykla netrukus turės ne laikiną vadovą. Gegužės 26 dieną vykusiame konkurse šios mokyklos direktoriaus pareigoms eiti paaiškėjo laimėtojas. Tai ilgametis šios mokyklos darbuotojas Kęstutis Mekšėnas. Tiesa, dar reikės šiek tiek palaukti iki oficialaus jo paskyrimo į šias pareigas.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Tai patvirtino ir pats konkurso laimėtojas. „Konkursas buvo tik pirmas etapas. Dar mano tinkamumą šioms pareigoms turi patikrinti Specialiųjų tyrimų tarnyba.

Siekti mokyklos direktoriaus pareigų mane paskatino ir neformalus kolegų palaikymas. Apie tai žinojau iš pokalbių su jais. Konkurse šioms pareigoms galėjau dalyvauti tik gavęs vadovo kompetencijų įvertinimą, kurį atliko Nacionalinė švietimo agentūra prie Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos. Tas procesas buvo nelengvas.

Mano vizija yra dirbti taip gerai, kad mokyklos nereorganizuotų ir neuždarytų. Sakoma, kad mokykla gyvuoja tol, kol joje yra mokinių. Tai gryna tiesa. Sutinku su šiuo teiginiu. Turime rasti jėgų kuo daugiau pritraukti mokinių. Tam reikia daug dėmesio skirti mokyklos viešinimui. Visa tai ne tik mokyklos vadovų, bet ir visos jos bendruomenės reikalas.

Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos kolektyvas nemažas. Gal ne visų yra didelis uždarbis, bet žmonės turi stabilią darbo vietą. Nemanau, kad darbo vietas reikėtų mažinti. Jei turėsime pakankamai mokinių, tai to proceso pavyks išvengti. Šiuo metu tikrai turime optimalų kolektyvą.“

Plačiau skaitykite birželio 4 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (4 Eur/mėn.)

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Sveikinimai laimėjusiam konkursą direktoriui! LaImeti konkursą yra viena, o kita – Dirbti su labai maza vadyBiNe patirtimi. Juk Švietimo veiklos sritys įvairios: pagrindinis ugdymas, vidurinis ugdymas, pirminis profesinis mokymas, Tęstinis profesinis mokymas, neformalusis švietimas. O kur dar bendrabuciai, ūkine veikla. Ir t.t. Bet tikėkime, kad su darbščiu kolektyvu sugebes vykdyti direktoriaus funkcijas atsakingai.

  • Sveikinu ! Tik menkas Džiaugsmas , mirštančiai kontorai vadovauti. Užsikrovė sau rūpestį ant galvos…

Rekomenduojami video