2024/04/23

 

TIKROS VASAROS LAUKSIME KONE IKI JONINIŲ

Jurgitos Žiukaitės nuotrauka

Šiųmetis pavasaris išties buvo šaltas, su naktinėmis šalnomis ir vėsiomis dienomis.
Šiandien žengiame į vasarą. Koks bus pirmas jos mėnuo – birželis, ar bus kada pasidžiaugti saule ir malonia šiluma? Apie tai pasikalbėjome su Biržų meteorologijos stoties vyriausiuoju stebėtoju Broniumi Mediniu.

Jurga BANIONIENĖ

Anot pašnekovo, birželis perims vėsesnių orų estafetę iš gegužės. Bent pačiomis pirmomis dienomis.

„Bendra mėnesio prognozė kol kas rodo, kad pirmoje birželio pusėje oro temperatūra bus apie laipsnį žemesnė už normą, kritulių kiekis truputį didesnis nei norma, bet nedaug.
O visas birželis, prognozuojama, bus puse laipsnio vėsesnis nei įprastai ir su truputį didesniu kritulių kiekiu. Taigi, vėsus ir drėgnas“, – kalbėjo B. Medinis.

Pašnekovo teigimu, seniau taip ir būdavo, kad tikri vasariški karščiai prasidėdavo maždaug apie Jonines, pagal dabartines preliminarias orų prognozes, taip bus ir šiemet.
Pirmos trys birželio savaitės šiluma nedžiugins, bus vėsokos. Dienomis oro temperatūra retai kada perkops 20 laipsnių, nebent vieną kitą dieną gali šilumos būti ir daugiau.
Pagal preliminarią dešimties dienų orų prognozę, pirmos vasaros dienos bus sausesnės.

Birželio 3 d. orai sušils iki 20 laipsnių ar daugiau. Deja, toliau, nuo birželio 4 iki 9 d., naktimis oro temperatūra bus apie 10, dienomis – tik apie 16 laipsnių.

Plačiau skaitykite gegužės 31 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (4 Eur/mėn.)

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video