2024/04/27

 

MAŽĖJANT PASLAUGŲ – MAŽIAU IR DARBUOTOJŲ

ELTOS nuotrauka

AB Lietuvos paštas paskelbė, kad dėl kritusių tradicinių pašto paslaugų dydžių ir išaugusių sąnaudų ėmėsi veiklos efektyvinimo priemonių. Priimtas sprendimas mažinti darbuotojų skaičių. Planuojama visoje Lietuvoje atleisti apie 600 žmonių.
Ar pokyčiai numatomi ir Kupiškio rajone?

Jurga BANIONIENĖ

Lietuvos pašto komunikacijos vadovė Deimantė Žebrauskaitė raštu atsiuntė komentarą, kad 2021 m. Lietuvos paštui buvo nuostolingi, todėl bendrovė priversta taikyti veiklos efektyvinimo priemones.

„Klientai vis dažniau renkasi alternatyvius siuntimo būdus, mažėja pašto skyriams tenkančių klientų srautas. Sumažėjęs paslaugų poreikis tradicinėje pašto dalyje lemia mažėjantį laiškininkų ir klientų aptarnavimo specialistų poreikį.“

Kaip tiksliai tai palies Lietuvos pašto darbuotojus Kupiškyje, deja, šiuo metu pakomentuoti negalime, dar vertiname situaciją ir tikimės konkretesnės informacijos turėti iki birželio vidurio. Bendrai darbuotojų atleidimus planuojame nuo birželio iki lapkričio mėn.“

Pasak. D. Žebrauskaitės, atleidžiamiems darbuotojams Lietuvos pašto personalo specialistai teiks profesines konsultacijas darbo paieškos klausimais. Taip pat bendrovė bendradarbiaus su Užimtumo tarnyba, kuri atleidžiamiems darbuotojams gali siūlyti laisvas darbo vietas kitose regionuose veikiančiose organizacijose, siūlyti persikvalifikavimo galimybes ar kitas užimtumo rėmimo priemones. Dalį darbo laiko atleidžiami darbuotojai galės skirti naujo darbo paieškai.

Atleidžiamų darbuotojų išeitinėms išmokoms bendrovė skirs apie 800 tūkst. eurų.

„Svarbu pastebėti, kad laiškininkų ar pašto skyrių veiklos pokyčiai neturės įtakos teikiamų paslaugų kokybei ar jų spektrui, visos paslaugos bus ir toliau užtikrinamos kaip ir iki šiol“, – teigė Lietuvos pašto atstovė.

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video