2024/04/26

 

NAUJAUSIOS TECHNOLOGIJOS ODONTOLOGIJOJE – GYDYMAS MIKROSKOPU

Ozoklinika.com nuotrauka

Anksčiau vizitai pas odontologus būdavo bauginantys, tačiau kartu su technologijomis tobulėjo ir odontologija. Šiandien profesionalūs gydytojai odontologai, naudodamiesi pažangiausiomis technologijomis, užtikrina efektyvų, greitą ir neskausmingą dantų gydymą. Puikus pavyzdys galėtų būti inovatyvi kanalų gydymo mikroskopu procedūra. Šiame straipsnyje trumpai ją apžvelgsime, pasidalinsime apie problemas signalizuojančiais simptomais, gydymo eiga.

Simptomai

Vienas iš pirmųjų uždegimo signalų – danties skausmas. Šį dažniausiai lydi padidėjęs jautrumas šaltiems ir karštiems gėrimams bei rūgščiam ir saldžiam maistui. Taip pat gali būti juntamas diskomfortas kramtant ar kandant. Daugeliui suprastėja burnos kvapas. Simptomus galima ne tik pajusti, bet ir pastebėti fiziškai.

Jeigu dantenos paburkusios, atsiranda žando paburkimas burnos srityje, tikėtina, kad pažeisti šaknies kanalai. Paūmėjus uždegimui, iš patinusių dantenų pradeda skirtis pūliai. Esant nedideliam pažeidimui, šį gali būti sunku atpažinti, nes dažnai pačioje pradžioje jis neturi ryškių požymių. Šią problemą galima diagnozuoti tik vizito pas odontologą metu, taikant specialius tyrimus.

Gydymas

Norint išsaugoti natūralų danties audinį, taikomas kanalų gydymas mikroskopu. Mikroskopas leidžia geriau pamatyti problemos mastą, įvertinti pažeistą audinio struktūrą ir šio pakitimus. Taikomos šiai dienai kone naujausios ir pažangiausios technologijos užtikrina efektyvesnę gydymo eigą ir kokybę.

Pirmiausia, padaromos dantų šaknų rentgeno nuotraukos, kurios leidžia pamatyti pakitusią danties audinių struktūrą. Pažeisti šaknies kanalai išvalomi, dezinfekuojami ir hermetiškai užplombuojami. Priklausomai nuo pažeistų kanalų būklės, dažniausiai gydymas atliekamas ne vieno, bet kelių vizitų metu.

Burnos ertmės priežiūra po procedūros

Kaip ir po bet kokio gydymo, taip ir po endodontinio – juntamas dantų maudimas, padidėjęs jautrumas. Jeigu buvo atliktas nuskausminimas, praėjus jo poveikiui, rekomenduojama burną skalauti šiltu druskos tirpalu. Šis padeda išvengti infekcijos ir pagreitina gijimo procesą.

Atsižvelgiant į situaciją, gali būti skiriami vaistai ir rekomendacijos vengti intensyvaus fizinio krūvio. Kasdienė rutina nesikeičia, dantis kaip įprastai reikia valyti 2 kartus per dieną ir, žinoma, naudoti dantų siūlą. Specialistai pataria naudoti švelnių šerelių šepetėlį ir pastą su fluoru, kuris užkerta kelią ėduonies atsiradimui.

Pajutus pirmuosius simptomus ar įtarus, kad gali būti pažeisti kanalai, patariama nedelsiant kreiptis į specialistus. Pažangus mikroskopinis gydymas užtikrins efektyvų rezultatą, kuris džiugins ilgą laiką. Patyręs odontologas, atsižvelgęs į kiekvieno individualų atvejį, paskirs tinkamiausią gydymą ir atsakys į visus rūpimus klausimus.

Ozoklinika.com inf.

Užs. Nr. 697

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video