2024/04/26

 

KODĖL TURĖTUMĖTE STEBĖTI SAVO INTERNETO SVETAINĘ?

IV.lt nuotrauka

Interneto svetainė šiandien yra viena svarbiausių verslo dalių. Nuo produktų pateikimo iki prekių ženklo įvaizdžio formavimo – ji reikalinga beveik kiekviename žingsnyje. Tačiau ar kada nors susimąstėte, kad jūsų svetainė gali suteikti daug naudingos informacijos apie pačią save? Pagrindines priežastis, kodėl turėtumėte reguliariai ją stebėti, atskleidžiame šiame straipsnyje.

Galimybė laiku pastebėti svetainės prastovas

Pasitaiko atvejų, kai net ir pačios geriausios svetainės nustoja veikti ir tampa nepasiekiamos. Yra daugybė priežasčių, kodėl taip gali nutikti: prasta svetainių talpinimo, kitaip vadinamo hostingo, paslauga, staigus srauto padidėjimas, kenkėjiška programa arba sugedęs papildinys.

Negalėdami pasiekti jūsų svetainės vartotojai nesėdi ir nelaukia, o tiesiog pereina pas konkurentus. Todėl tokiais atvejais ypač svarbu greitai reaguoti, kadangi svetainei neveikiant, verslas gali patirti didelių nuostolių. Tai apima ne tik papildomas finansines išlaidas, bet ir suprastėjusią prekių ženklo reputaciją.

Siekiant laiku pastebėti svetainės prastovas, kuo greičiau atkurti jos veiklą ir sumažinti galimą žalą, rekomenduojama naudoti specialius svetainės stebėjimo įrankius. O pasirūpinti, kad netikėtų trikdžių būtų kuo mažiau, padės patikimas web hostingas. Užsisakyti sau tinkamiausią jo planą pas ilgametę patirtį turinčią įmonę galite spustelėję ant pateiktos nuorodos.

Geresnė apsauga nuo kibernetinių atakų

Nuo kenkėjiškų scenarijų iki pažeidžiamumo išnaudojimų – skaitmeninėje erdvėje tyko daugybė grėsmių.  Kibernetiniai nusikaltėliai jau seniai nebesivaiko vien tik didelių įmonių svetainių. Jų taikiniu šiandien gali tapti bet kas. Be to, programišių įrankiai vis sudėtingėja, todėl apsaugoti savo svetainę tampa vis sudėtingiau.

Tam labai svarbu nuolat ją stebėti. Vienas iš būdų, kaip tai padaryti – naudoti specialų saugumo įrankį, kuris kasdien skenuoja interneto svetainę, fiksuoja visus joje atliekamus įtartinus veiksmus, nustato saugumo spragas ir kitas rizikas. Toks įrankis padeda kuo greičiau pastebėti kibernetinio saugumo problemas ir jas išspręsti, taip sumažinant patiriamą žalą. Taip pat būtina užtikrinti, kad visos svetainės sritys būtų nuolat atnaujinamos ir kad joje būtų įdiegta tinkama apsauga.

Geresnis klientų išlaikymas

Tik nuolat stebėdami savo svetainę, žinosite, ar ši veikia gerai. O tai labai svarbu siekiant, kad klientai būtų patenkinti ir norėtų pas jus sugrįžti. Akivaizdu, kad norėdami atlikti būtinus pakeitimus, turėtumėte žinoti, kas jūsų svetainėje veikia, o kas ne. Yra įvairių svetainės stebėjimo būdų, apimančių jos prieinamumą, našumą ir veikimą. Jie leidžia įvertinti svetainės veikimo laiką, greitį, taip pat pastebėti puslapio klaidas ir trūkstamą turinį.

Stebėdami svetainės funkcionalumą, galite patikrinti, ar įvairius veiksmus, pavyzdžiui, produktų paiešką arba atsiskaitymą už prekes, galima atlikti lengvai ir taip, kaip tikimasi. Tobulindami tokias svetainės sritis, pagerinsite ne tik paieškos reitingą, bet ir naudotojo patirtį, kitaip žinomą kaip UX (angl. user experience).

Atidus svetainės stebėjimas būtinas sėkmingam jos vystymui. Priešingu atveju rizikuojama sulaukti rimtų pasekmių: nuo to, kad svetainė gali tapti nepasiekiama iki nuolatinio lankytojų skaičiaus mažėjimo. Tinkamai naudojami stebėjimo įrankiai gali padėti laiku pašalinti įvairias svetainės problemas ir išvengti didelių nuostolių.

IV.lt inf.

Užs. Nr. 691

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video