2024/04/30

 

KIEK KAINUOJA NAUJI AUTOMOBILIAI?

Automobilio kaina – visada keblus klausimas. Du vienodos išvaizdos automobiliai gali būti visiškai skirtingos vertės, jei skirsis jų varikliai, pagaminimo metai, komplektacija… Tad kaip sužinoti, kiek kainuoja nauji automobiliai? Juk reklamose dažniausiai pateikiamas tik vienas skaičius, kuriame nurodoma mažiausia automobilio kaina.

Pigiausi nauji automobiliai

Jei nelyginsime skirtingų modelių, tai pigiausi nauji automobiliai yra paprasčiausios komplektacijos. Būtent jų kainas dažniausiai matome reklamose. Žinoma, toks automobilis puikiai važiuos, tačiau gali neturėti įvairių patogumą užtikrinančių funkcijų. Lietaus jutiklis, USB lizdai, geresnė garso sistema – taupant visa tai atrodo nebūtina, tačiau vėliau, naudodami automobilį, kai kurių funkcijų tikrai pasigesite.

Antra vertus, komplektacija turi lemiamos įtakos kainai, tad ar verta mokėti brangiau? Net jei patys ir nevertinate patogumo ir manote, kad papildomų funkcijų jums nereikės, tai vertina kiti. Geresnės komplektacijos nauji automobiliai nuvertėja lėčiau, tad jei svarstote naujai įsigytą automobilį po kelerių metų keisti kitu, verta įsigyti ir geresnį paketą.

Kas turi daugiausiai įtakos kainai?

Lyginant naujų automobilių parametrus nesunku pastebėti, kad kainai lemiamos įtakos turi variklis, kuro tipas ir pavarų dėžė. Tai ne šiaip gamintojų sukurta pridėtinė vertė – kiekvienas sprendimas sudaro didesnę ar mažesnę automobilio kainos dalį. Taigi, du nauji automobiliai gali atrodyti visiškai identiškai, tačiau važiuos skirtingai. Ir minėti trys skirtumai gali automobilio kainą ne tik padvigubinti, bet kartais ir patrigubinti.

Kaip nesuklysti renkantis? Įvertinkite savo poreikius, kur dažniausiai važinėjate. Pavyzdžiui, jei daug vairuojate mieste, automatinė pavarų dėžė yra svarbus privalumas. Ir priešingai, jei dažnai vykstate už miesto, susiduriate su prastais keliais, jums bus naudingas keturių varomųjų ratų automobilis.

Kaip sutaupyti perkant naują automobilį?

Dažnai pirkėjai itin daug dėmesio skiria automobilio išvaizdai. Nauji automobiliai yra gaminami pagal individualius pageidavimus, todėl galima pasirinkti norimą kėbulo ir salono spalvą, kai kurie gamintojai suteikia galimybę rinktis ir apdailos medžiagas, interjero detales. Visa tai, žinoma, malonu, tačiau tokios išlaidos nėra būtinos – naujas automobilis tarnaus puikiai, nepriklausomai nuo jo spalvos.

Automobilių pardavėjai dažnai siūlo įvairias nuolaidas ir akcijas, kurių metu galima sutaupyti. Nauji automobiliai – nekasdienis pirkinys, todėl neverta skubėti. Luktelėkite ir gal jau visai netrukus bus paskelbtas specialus pasiūlymas jūsų norimam modeliui.

Kodėl naujiems automobiliams taikomos nuolaidos? Nereikia galvoti nieko blogo – tai puikūs nauji automobiliai, kuriems suteikiamos visos garantijos. Su nuolaida dažniausiai parduodami tie nauji automobiliai, kurių pirkėjai atsisakė. Tokiu atveju kitam pirkėjui nėra galimybės rinktis komplektacijos, tačiau jau paruoštą automobilį jis gali įsigyti pigiau ir gauti greičiau. Taip pat kartais nuolaidas taiko ir pats gamintojas, todėl jas rasite ir pas pardavėjus, kurie yra gamintojo atstovais.

Setupad inf.

Užs. Nr.685

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video