2024/04/27

 

KOKIĄ NAUDĄ GALI ATNEŠTI BĖGIMO TAKELIS JUMS?

Unsplash nuotrauka

Planuojate įsigyti bėgimo takelį namams? Tuomet šis straipsnis kaip tik jums! Čia pateiksime pagrindinę informaciją, kokią naudą jis gali atnešti kiekvienam iš mūsų. 

Padės atsikratyti nereikalingais kilogramais

Bėgimo takelis yra tikrai puikus treniruoklis, jei norite atsikratyti nereikalingų kilogramų. Treniruotės su juo leis sudeginti nemažą skaičių kalorijų, ypač, jei pasinaudosite ir tokiomis papildomomis jo funkcijomis, kaip įkalnė. Taip pat juo ėjimo ar bėgimo greitį galima itin lengvai reguliuoti, todėl jis tiks tiek pradedantiesiems, tiek ir pažengusiems.  

Sustiprins raumenis ir pagerins kaulų tankį

Sportuodami ant bėgimo takelio, tonizuosite savo kūno raumenis. Tokių treniruočių metu yra stiprinami blauzdų, sėdmenų, šlaunų ir net rankų raumenys – tad, yra stiprinamas bene visas kūnas. Negana to, reguliariai naudodamiesi bėgimo takeliu, galite padidinti savo kaulų tankį, dėl ko laikui bėgant jie bus stipresni bei visa tai padės išvengti tokių ligų kaip osteoporozė. 

Puiki kardio treniruotė

Ne paslaptis, jog norint sumažinti širdies ligų riziką, būtina reguliariai mankštintis. Bėgimas ar ėjimas yra puiki kardio treniruotė, galinti daryti teigiamą įtaką jūsų širdies ir kraujagyslių sveikatai. Tad, jei jums tai svarbu ir norėtumėte sustiprinti širdį bei pagerinti kūno kraujotaką, kasdien skirkite bent 30 minučių ėjimui ar bėgimui ant bėgtakio. 

Sumažins stresą

Treniruotės ant bėgimo takelio gali būti naudingos ir žmogaus psichinei sveikatai. Aerobiniai pratimai sukelia didesnį endorfinų arba kitaip laimės hormonų išsiskyrimą nei įprastai. Tai reiškia, jog kuo daugiau sportuosite, tuo daugiau endorfinų gaminsis jūsų kūne, dėl ko jausitės ir kur kas laimingesni. Negana to, bėgimas gali padėti sumažinti ir streso hormonų – kortizolio bei adrenalino – lygį mūsų organizme. Taigi, jei susidomėjote, nieko nelaukite, bėgimo takelis namuose gali būti puikus pirkinys!

„Market Rats“ inf. 

Užs. Nr.669

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video