2024/04/19

 

MERO BYLA – BAIGTAS GARSO ĮRAŠŲ KLAUSYMAS

Teismo salėje. Banguolės Aleknienės-Andrijauskės nuotrauka

Suėjo metai nuo rajono mero Dainiaus Bardausko ir Kupiškio kultūros centro direktorės Jolitos Janušonienės baudžiamosios bylos, kurioje jie kaltinami kyšininkavimu, prekyba poveikiu, dokumentų klastojimu, nagrinėjimo pradžios Panevėžio apygardos teisme.

Po dviejų mėnesių pertraukos, buvusios dėl mero laikino nedarbingumo, gegužės 10 dieną ši byla toliau nagrinėta aštuntame teismo posėdyje.

Šiame teismo posėdyje pavyko užbaigti bylai reikšmingų telefoninių pokalbių garso įrašų pagal prokurorės ir advokatų atsiųstą sąrašą klausymą.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Posėdžio pradžioje pirmas teisėjo Dariaus Jatužio klausimas buvo skirtas merui: „Kaip sveikata? Galite dalyvauti?“ (Tikriausiai jau ir teisėjui nusibodo nuolatiniai šios bylos atidėliojimai – aut. past.)
Meras atsakė, kad viskas gerai, gali dalyvauti, ir prasidėjo pokalbių klausymas.

UAB „Roklava“ direktoriaus Virginijaus Lesmanavičiaus ir šios įmonės buhalterės Laimos Jerinovičienės telefoninio pokalbio metu aptarinėta, kokias sąskaitas reikės išrašyti prekybininkams, kurie šiai įmonei perves po 50 eurų už prekybos vietą „Stichijų“ festivalyje 2019 metais.
V. Lesmanavičius klausė, ar paprastą sąskaitą išrašyti. L. Jerinovičienė atsakė, kad dar nežinanti, kokios sąskaitos turi būti už prekybos vietas. Pažiūrės, ar prekybos vietos neapmokestinama veikla.
V. Lesmanavičius laikėsi nuostatos, kad reikia išrašyti sąskaitas be PVM, nes Savivaldybė išrašys sąskaitą be PVM. Buhalterė sakė, kad reikia daryti taip, kaip fiksuota sutartyse.

Plačiau skaitykite gegužės 14 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video